Ga naar de inhoud
Twee lagen bosvruchten mini cheesecakejes

Twee lagen bosvruchten mini cheesecakejes

Deze lekkere mini cheesecakejes met bessen en frambozen zijn niet alleen heel lekker maar zien er ook mooi uit.

30 M + 30 M oventijd + 3 U afkoelen

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 75 gr blauwe bessen
  • 75 gr frambozen
  • 20 koekjes ( glutenvrije butterkeks van schar )
  • 75 gr boter
  • 300 g roomkaas ( bv Monchou )
  • 150 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Snufje zout
  • 200 ml crème fraîche
  • 2 eieren
  • 1 theelepel maïzena

Materialen

  • Mixer
  • Siliconen muffinvorm
  • Papieren muffinvompjes ( optioneel )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Wil je mooi de laagjes kunnen zien dan gebruik je een siliconen vorm. Maar vind je het handiger om ze in een papieren muffin vormpje te maken dan kan dit ook.


  2. Verwarm de oven op 140 graden. Maal de koekjes fijn en smelt de boter. Meng deze twee doorelkaar. Doe eventueel de papieren muffinvormpjes in de muffinbakvorm en verdeel het koekmengsel er over en druk iets aan met een lepeltje. Zet zolang apart.


  3. Mix de roomkaas los in een kom. Voeg de suiker, vanillesuiker en een snufje zout toe en mix tot deze is opgenomen. Tik de eieren er een voor een bij en mix er ook door. Mix de creme frache er door en als laatste maizena. Pureer de bessen en de frambozen fijn met een staafmixer of met een vork. Schep het paarse mengsel door de helft van het beslag. Vul de muffinvormpjes tot de helft met het naturel mengsel en vul ze daarna met het paarse bosvruchten mengsel.


  4. Zet de mini cheesecakejes ongeveer 30 minuten in de oven. Plaats ze niet al te hoog. Laat ze daarna op kamertemperatuur komen en zet ze vervolgens minimaal 2 uur in de koelkast. Heb je een siliconen vorm gebruikt dan druk je cheesecakejes vanuit onder uit de vorm. Garneer de cakejes met een bes of framboos.


  5. Deze mini cheesecakejes zijn glutenvrij maar je kunt ze ook met Maria biscuits maken als bodem voor een variant met gluten.