Vegan chocolate chip koekjes

Heerlijke chocolate chips koekjes, precies zoals ze horen te zijn, maar dan geheel plantaardig gemaakt met makkelijke basisingredienten

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is. Zet in een schaaltje het lijnzaad met een eetlepel water apart.

Doe de margarine in een kom samen met de suiker. Klop dit met een handmixer tot een romig geheel. Voeg vervolgens de vanille extract en lijnzaad toe en meng dit kort tot een geheel. Doe nu de bloem, bakpoeder, maïzena en snuf zout erbij en meng dit tot een samenhangende bal deeg. Spatel de chocolate chips door het deeg heen.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en vorm 12 kleine balletjes van het deeg. Leg deze op de bakplaat met voldoende ruimte ertussen. De balletjes lopen nog uit. Zet voor 10 – 12 minuten in de oven. Laat de koekjes minimaal 30 minuten afkoelen. Ze zijn namelijk nog zacht als ze uit de oven komen, maar worden harder zodra ze afkoelen.

vegan koekjes

3 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.