Ga naar de inhoud
Vegan koekjes met chocolade

Vegan koekjes met chocolade

Heerlijke chocolate chips koekjes, precies zoals ze horen te zijn, maar dan geheel plantaardig gemaakt met makkelijke basisingredienten

25 M + 15 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegan recept Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 100 gr bloem
  • 100 gr basterdsuiker
  • 70 gr plantaardige boter ( margarine )
  • 1 eetlepel gebroken lijnzaad
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel maïzena
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 80 gr pure chocolate chips ( vegan )
  • Snuf zout

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is. Zet in een schaaltje het lijnzaad met een eetlepel water apart.


  2. Doe de margarine in een kom samen met de suiker. Klop dit met een handmixer tot een romig geheel. Voeg vervolgens de vanille extract en lijnzaad toe en meng dit kort tot een geheel. Doe nu de bloem, bakpoeder, maïzena en snuf zout erbij en meng dit tot een samenhangende bal deeg. Spatel de chocolate chips door het deeg heen.


  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en vorm 12 kleine balletjes van het deeg. Leg deze op de bakplaat met voldoende ruimte ertussen. De balletjes lopen nog uit. Zet voor 10 – 12 minuten in de oven. Laat de koekjes minimaal 30 minuten afkoelen. Ze zijn namelijk nog zacht als ze uit de oven komen, maar worden harder zodra ze afkoelen.