Gezond chocolade ijs

Lekker verantwoord genieten van dit zelfgemaakte chocolade ijs (zonder ijsmachine) op basis van banaan, cacao en een beetje pindakaas.

Nagerecht 10 min + opstijven

ingrediënten

voor 3 porties

Benodigdheden

Optioneel:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Leg de geschilde bananen een dag van te voren in de diepvries.

  2. Doe de bananen in stukjes in de blender.

  3. Voeg de cacao, pindakaas en een scheutje melk toe en meng door elkaar. Voeg de rest van de melk in beetjes toe en meng tot een romig geheel.

  4. Schep de cacao nibs erdoor en doe in een bak en laat verder opstijven in de diepvries of serveer het mengsel als een soort softijs.

  5. Tip: zorg dat je een goede blender gebruikt die ook ijs kan crushen.

Heeft het gesmaakt?
51 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!