Vaderdag ontbijt: brood met ei

Met dit vaderdagontbijt van gebakken brood met ei, tomatensalsa en bacon begint je pa de dag goed

Ingredienten
2 sneetjes brood
2 eieren
Stuk of 6 cherrytomaatjes of 1 grote tomaat
3 a 4 plakjes ontbijtspek of bacon
paar takjes bieslook
snuf peper
 
Materialen
Glas
Koekenpan
 
Bereiding
Bak het ontbijtspek in de pan krokant en laat op een keukenpapiertje uitlekken. Druk met een glas een rondje uit het brood. Leg de sneetjes brood (samen of een voor een) met de broodrondjes in de pan bak een zijde 2 minuutjes.
 
vaderdag ontbijt 01
vaderdag ontbijt 01
vaderdag ontbijt 01
Draai het brood om en breek het eitje in het midden van het rondje. Voor een veilige versie breek je ei eerst in een kommetje en giet je daarna voorzichtig in het gat. Voeg een snufje peper toe aan het ei en laat tot gewenste vorm stollen. Snijd ondertussen de tomaatjes in kleine stukjes.
 
vaderdag ontbijt 01
vaderdag ontbijt 01
vaderdag ontbijt 01
Neem de broodrondjes uit de pan en snijd ze in de vorm van een hartje. Leg het brood met eieren op een bord. Schep wat van de tomatensalsa er op en verkruimel de krokante bacon er over. Bestrooi met wat bieslook en leg het hartje van brood er bij.

 

20 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.