Vaderdag ontbijt: brood met ei

Met dit vaderdagontbijt van gebakken brood met ei, tomatensalsa en bacon begint je papa de dag goed.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: portie
Materiaal

Bereiding

Bak het ontbijtspek in de pan krokant en laat op een keukenpapiertje uitlekken.

Smelt wat boter in de pan en leg de sneetjes brood (samen of een voor een) met de broodrondjes in de pan bak een zijde 2 minuutjes.

Draai het brood om en breek het eitje in het midden van het rondje. Voor een veilige versie breek je ei eerst in een kommetje en giet je daarna voorzichtig in het gat.

Voeg een snufje peper toe aan het ei en laat tot gewenste vorm stollen.

Snijd ondertussen de tomaatjes in kleine stukjes.

Neem de broodrondjes uit de pan en snijd ze in de vorm van een hartje.

Leg het brood met eieren op een bord. Schep wat van de tomatensalsa er op en verkruimel de krokante bacon er over. Bestrooi met wat bieslook en leg het hartje van brood erbij.

22 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!