Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Varkenshaas met spek en ricotta

Stukje varkenshaas omwikkeld met spek met frisse ricotta en paprika, lekker met wat groenten en aardappeltjes.

  • 600 tot 700 gr varkenshaas (of 8 varkenshaas medaillons)
  • Ingredienten
    • 250 gr ricotta
    • 1a 2 gegrilde paprika’s uit pot
    • 2 eetlepels pijnboompitten (geroosterd)
    • 8 plakken ontbijtspek
    • Snuf peper
    • Basilicum om te garneren

    Bereiding
    Snijd de paprika in blokjes. Snijd de varkenshaas in plakken van ca 2 a 3 cm. Wikkel de plakken spek er om heen, vouw ze eventueel dubbel zodat ze even hoog zijn. Druk de spek goed vast.

    varkenshaas_spek_01.jpg
    varkenshaas_spek_02.jpg
    varkenshaas_spek_03.jpg

    Bestrooi het vlees met een snuf peper. Verhit een beetje olie of boter in de pan. Bak de varkenshaas ca 7 minuten. Leg de medaillons op een bord en schep er wat ricotta op en verdeel de paprika en pijnboompitten er over. Garneer met een blaadje basilicum.

    Beoordeling (11 stemmen)
    Bewaar
    E-mail
    Deel
    3 x saladerecepten
    • Hoofdgerecht
    Caesar salade met pittige garnalen
    • Hoofdgerecht
    Salade kip pindadressing
    • Bijgerecht
    Panzanella salade met komkommer

    Lente recepten

    Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

    Risotto met witte asperges en zalm
    Asperge salade met geitenkaas
    Zomerse noedelsalade met garnalen en mango
    Quiche met gerookte zalm en asperges
    Asperge salade met Hollandse garnaal