Ga naar de inhoud
Salade met gerookte zalm en aardappeltjes

Salade met gerookte zalm en aardappeltjes

Deze frisse salade met honing-mosterddressing is licht en makkelijk, ideaal als doordeweekse avondmaaltijd

45 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 300 gr gerookte zalm
  • 800 gr krieltjes in schil
  • 250 gr tuinerwten ( diepvries )
  • 0.5 komkommer
  • Zak gemengde sla
  • snuf zeezout
  • Snuf peper
  • olijfolie

Dressing

  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels mosterd
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap

Benodigdheden

  • beklede bakplaat

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de krieltjes doormidden, leg ze op de bakplaat en besprenkel ze met olijfolie, peper en zeezout. Hussel de aardappeltjes door elkaar en zet de bakplaat gedurende 30 minuten in de oven.


  2. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de erwtjes ca. 10 minuten. Giet daarna af en zet even aan de kant. Snijd de gerookte zalm en komkommer in kleine stukjes.


  3. Doe de ingrediënten voor de dressing in een kommetje en meng goed door elkaar.


  4. Verdeel de sla over vier borden en voeg ook de zalm, aardappeltjes, erwten en komkommer toe. Maak af met de honing-mosterd dressing.