Salade met gerookte zalm en aardappeltjes

Deze frisse salade met honing-mosterddressing is licht en makkelijk, ideaal als doordeweekse avondmaaltijd

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Dressing
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de krieltjes doormidden, leg ze op de bakplaat en besprenkel ze met olijfolie, peper en zeezout. Hussel de aardappeltjes door elkaar en zet de bakplaat gedurende 30 minuten in de oven.

 Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de erwtjes ca. 10 minuten. Giet daarna af en zet even aan de kant. Snijd de gerookte zalm en komkommer in kleine stukjes.

 Doe de ingrediënten voor de dressing in een kommetje en meng goed door elkaar.

 Verdeel de sla over vier borden en voeg ook de zalm, aardappeltjes, erwten en komkommer toe. Maak af met de honing-mosterd dressing.

salade_aardappel_gerookte_zalm_V

3 x pastasalades

Pastasalade met carpaccio
Pastasalade met tonijn
Gezonde pastasalade

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.