Vegan quiche met paddenstoelen

Deze quiche is gemaakt zonder ei en room maar met tofu,wat deze quiche veganistisch maakt. Tevens is de quiche is gevuld met allemaal lekkere groenten.

Hoofdgerecht 60 min

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Roerbak eerst de spinazie en laat vervolgens in een vergiet de spinazie volledig uitlekken. Snijd de paddenstoelen in kleinere stukjes en roerbak deze samen met de tijm. Laat ook dit goed uitlekken.

  2. Snipper de ui en hak de knoflook. Fruit deze beide aan tot de ui goudbruin is. Voeg in de keukenmachine de tofu met kurkuma, citroensap, mosterd, sojamelk en zout naar smaak. Meng tot dit een egale en gladde massa is. Voeg het tofu mengsel nu samen met de spinazie, paddenstoelen, ui en knoflook. Vet de vorm in met een beetje margarine. Neem het hartig taartdeeg, verdeel over de springvorm en prik gaatjes in de bodem.

  3. Voeg nu het tofu mengsel over het hartig taartdeeg. Halveer de cherrytomaatjes en verdeel deze samen met de pijnboompitten over de quiche. Bak deze nu af in de oven in ongeveer 30-40 minuten.

  4. Dit recept is gemaakt door Jaimy

Heeft het gesmaakt?
372 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.