Ga naar de inhoud
Vegan quiche met paddenstoelen

Vegan quiche met paddenstoelen

Deze quiche is gemaakt zonder ei en room maar met tofu,wat deze quiche veganistisch maakt. Tevens is de quiche is gevuld met allemaal lekkere groenten.

1 U

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegan recept Vegetarisch recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 200 gr gemengde paddenstoelen
  • 5 gr tijm

  • 200 gr spinazie
  • 230 gr hartig taartdeeg ( of 5 plakjes )
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 650 gr tofu
  • 1 theelepel kurkuma
  • 2 theelepel vollemosterd
  • 2 eetlepels soja melk
  • 3 eetlepels citroensap
  • zout
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 150 gr cherrytomaatjes ( gehalveerd )
  • Margarine om in te vetten

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Roerbak eerst de spinazie en laat vervolgens in een vergiet de spinazie volledig uitlekken. Snijd de paddenstoelen in kleinere stukjes en roerbak deze samen met de tijm. Laat ook dit goed uitlekken.


    Vegan-Quiche www.leukerecepten.nl Vegan-Quiche www.leukerecepten.nl Vegan-Quiche www.leukerecepten.nl
  2. Snipper de ui en hak de knoflook. Fruit deze beide aan tot de ui goudbruin is. Voeg in de keukenmachine de tofu met kurkuma, citroensap, mosterd, sojamelk en zout naar smaak. Meng tot dit een egale en gladde massa is. Voeg het tofu mengsel nu samen met de spinazie, paddenstoelen, ui en knoflook. Vet de vorm in met een beetje margarine. Neem het hartig taartdeeg, verdeel over de springvorm en prik gaatjes in de bodem.


    Vegan-Quiche www.leukerecepten.nl Vegan-Quiche www.leukerecepten.nl Vegan-Quiche www.leukerecepten.nl
  3. Voeg nu het tofu mengsel over het hartig taartdeeg. Halveer de cherrytomaatjes en verdeel deze samen met de pijnboompitten over de quiche. Bak deze nu af in de oven in ongeveer 30-40 minuten.


  4. Dit recept is gemaakt door Jaimy