Vegan quiche met paddenstoelen

Deze quiche is gemaakt zonder ei en room maar met tofu,wat deze quiche veganistisch maakt. Tevens is de quiche is gevuld met allemaal lekkere groenten.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Roerbak eerst de spinazie en laat vervolgens in een vergiet de spinazie volledig uitlekken. Snijd de paddenstoelen in kleinere stukjes en roerbak deze samen met de tijm. Laat ook dit goed uitlekken.

 Snipper de ui en hak de knoflook. Fruit deze beide aan tot de ui goudbruin is. Voeg in de keukenmachine de tofu met kurkuma, citroensap, mosterd, sojamelk en zout naar smaak. Meng tot dit een egale en gladde massa is. Voeg het tofu mengsel nu samen met de spinazie, paddenstoelen, ui en knoflook. Vet de vorm in met een beetje margarine. Neem het hartig taartdeeg, verdeel over de springvorm en prik gaatjes in de bodem.

 Voeg nu het tofu mengsel over het hartig taartdeeg. Halveer de cherrytomaatjes en verdeel deze samen met de pijnboompitten over de quiche. Bak deze nu af in de oven in ongeveer 30-40 minuten.

 Dit recept is gemaakt door Jaimy

277 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.