Vegetarisch gehakt burger

Deze burger van vegetarisch gehakt is helemaal geschikt voor een vegetarische maaltijd en lijkt precies op een normale hamburger.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Neem het gehakt en meng hier tomatenpuree, ei, peper en zout doorheen. Kneed het tot een stevig mengsel en maak er drie burgers van. Snijd de uien in ringen, tomaat in plakken en avocado in plakjes. Bak de burgers op laag vuur in ongeveer 5 minuten gaar.

 Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en toast beide kanten in een broodrooster of koekenpan. Maak de burgers door mayonaise en ketchup op het broodje te smeren, een blaadje sla op de onderkant te leggen, een paar plakjes tomaat en daarop de burger. Maak de burger af met uienringen, avocado en de bovenkant van het broodje.

 TIP: vegetarisch gehakt is iets droger in vergelijking met normaal gehakt, daarom is de toevoeging van een ei aan te raden.

 Dit recept is gemaakt door Jaimy

30 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!