Kip tandoori burger
Maak eens wat anders met dit leuke recept voor een kip tandoori burger. Met kipgehakt, kruiden, zelfgemaakte koolsla en mangosalsa op een gebakken naanbroodje of pita. Dat klinkt toch heerlijk?
45 M
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
300 gr kipgehakt ( of rauw vega gehakt )
-
1 eetlepel tandoori currypasta
-
1 ei
-
3 eetlepels paneermeel
-
0.5 rode peper
-
175 gr mango
-
5 gr koriander
-
50 gr peen julienne
-
50 gr witte kool ( fijngesneden )
-
3 mini naanbroodjes ( of pita broodjes )
-
30 gr cashewnoten ( fijngehakt )
-
Boter of olie om in te bakken
Yoghurtsaus
-
3 eetlepels Griekse yoghurt
-
1 eetlepel olijfolie
-
1 eetlepel citroensap
-
snuf peper en zout
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Bak de naanbroodjes af in de oven.
-
Meng het gehakt met de tandoori currypasta, het ei en paneermeel. Kneed het mengsel tot mooie burgers en leg deze zolang afgedekt in de koelkast.
-
Snijd de mango in kleine blokjes. Hak de rode peper en koriander fijn en meng door de mango, zet de mango salsa apart.
-
Maak de yoghurtsaus door de Griekse yoghurt, olijfolie, citroensap, peper en zout door elkaar te mengen.
-
Meng in een kom de peen julienne en de witte kool. Giet de yoghurtdressing over de kool en peen en schep door elkaar, zet in de koelkast.
-
Verhit een beetje olie of boter in een pan. Bak de kipburgers in circa 10 minuten gaar en mooi bruin.
-
Snijd de naanbroodjes doormidden. Verdeel wat van de koolsalade op de onderste helft van het naanbroodje. Leg de burger op de koolsalade.
-
Verdeel de mangosalsa en wat cashewnoten over de burger. Leg de bovenste helft van het naanbroodje erop en smullen maar.
-
Tip: je kunt ook kant-en-klare koolsalade kopen in plaats van het zelf te maken.
Heeft het gesmaakt?
3 stemmen
Ook lekker