Ga naar de inhoud
Oosters zalm gourmetpannetje

Oosters zalm gourmetpannetje

Het is lekker gourmetten met dit makkelijke Oosters zalmpannetje met verse zalm, sojasaus en bosui.

10 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor pannetjes

  • 1 zalmfilet à 170 gr
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 bosui
  • 1 theelepel sesam
  • 1 eetlepel honing
  • 1 teen knoflook

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de zalmfilet in reepjes. Meng in een bordje of kommetje en voeg de sojasaus, honing en geperst teentje knoflook toe. Hak de bosui in ringetjes en meng er ook doorheen. Je kunt de zalm eventueel ook een paar uur of een nacht laten marineren. Doe de zalm in gourmetpannetjes en bestrooi met een beetje sesam. Bak ca. 3 minuutjes.


    Oosters zalm gourmetpannetje Oosters zalm gourmetpannetje Oosters zalm gourmetpannetje
  2. Tip: ook lekker met wat rode peper. Je kunt de zalm gemarineerd 2 dagen afgedekt in de koelkast bewaren.