Oosters zalm gourmetpannetje

Het is lekker gourmetten met dit makkelijke Oosters zalmpannetje met verse zalm, sojasaus en bosui.

Bijgerecht 10 min

ingrediënten

voor 2 pannetjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de zalmfilet in reepjes. Meng in een bordje of kommetje en voeg de sojasaus, honing en geperst teentje knoflook toe. Hak de bosui in ringetjes en meng er ook doorheen. Je kunt de zalm eventueel ook een paar uur of een nacht laten marineren. Doe de zalm in gourmetpannetjes en bestrooi met een beetje sesam. Bak ca. 3 minuutjes.

  2. Tip: ook lekker met wat rode peper. Je kunt de zalm gemarineerd 2 dagen afgedekt in de koelkast bewaren.

Heeft het gesmaakt?
24 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!