Ga naar de inhoud
Witlof uit de oven met brie en cranberry

Witlof uit de oven met brie en cranberry

Dit bijgerecht is erg lekker voor bij het kerstdiner. De brie smelt heerlijk over de witlof en de cranberry’s geven een zoet-zure smaak.

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 2 stonkjes witlof
  • 1 handje cranberry’s
  • 100 gr brie
  • 1 theelepel tijm

  • 30 gr walnoten

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Breng een pannetje met water aan de kook en blancheer de witlof ongeveer 2 minuten. Halveer de witlof en snijd het hart eruit. Deze mag er ook in blijven, maar verwijder deze dan voordat je de witlof eet. Leg de witlof dan leg in een ovenschaal.


    witlof brie uit de oven www.leukerecepten.nl witlof brie uit de oven www.leukerecepten.nl witlof brie uit de oven www.leukerecepten.nl witlof brie uit de oven www.leukerecepten.nl
  2. Snijd plakjes van de brie en verdeel deze over de witlof. Hak de walnoten en verdeel deze ook over de witlof evenals de cranberry’s en tijm. Bak de witlof in 15 minuten gaar.


  3. Tip: wil je dit iets zoeter maken? Voeg dan een kneepje honing toe aan de witlof voordat deze de oven in gaat.


  4. Dit recept is gemaakt door Jaimy