Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Witlof uit de oven met brie en cranberry

Dit bijgerecht is erg lekker voor bij het kerstdiner. De brie smelt heerlijk over de witlof en de cranberry’s geven een zoet-zure smaak.

Ingrediënten
  • 2 stonkjes witlof
  • 1 handje cranberry’s
  • 100 gr brie
  • 1 theelepel tijm
  • 30 gr walnoten

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Breng een pannetje met water aan de kook en blancheer de witlof ongeveer 2 minuten. Halveer de witlof en snijd het hart eruit. Deze mag er ook in blijven, maar verwijder deze dan voordat je de witlof eet. Leg de witlof dan leg in een ovenschaal.

witlof-met-brie-en-cranberry.jpg
witlof-met-brie-en-cranberry-4.jpg
witlof-met-brie-en-cranberry-3.jpg
witlof-met-brie-en-cranberry-2.jpg

Snijd plakjes van de brie en verdeel deze over de witlof. Hak de walnoten en verdeel deze ook over de witlof evenals de cranberry’s en tijm. Bak de witlof in 15 minuten gaar.

Tip: wil je dit iets zoeter maken? Voeg dan een kneepje honing toe aan de witlof voordat deze de oven in gaat.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Beoordeling (18 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x saladerecepten
  • Hoofdgerecht
Salade kip pindadressing
  • Bijgerecht
Panzanella salade met komkommer
  • Hoofdgerecht
Caesar salade met pittige garnalen

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Risotto met witte asperges en zalm
Asperge salade met geitenkaas
Zomerse noedelsalade met garnalen en mango
Quiche met gerookte zalm en asperges
Asperge salade met Hollandse garnaal