Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Witlof uit de oven met brie en cranberry

Dit bijgerecht is erg lekker voor bij het kerstdiner. De brie smelt heerlijk over de witlof en de cranberry’s geven een zoet-zure smaak.

Ingrediënten
  • 2 stonkjes witlof
  • 1 handje cranberry’s
  • 100 gr brie
  • 1 theelepel tijm
  • 30 gr walnoten

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Breng een pannetje met water aan de kook en blancheer de witlof ongeveer 2 minuten. Halveer de witlof en snijd het hart eruit. Deze mag er ook in blijven, maar verwijder deze dan voordat je de witlof eet. Leg de witlof dan leg in een ovenschaal.

witlof-met-brie-en-cranberry.jpg
witlof-met-brie-en-cranberry-4.jpg
witlof-met-brie-en-cranberry-3.jpg
witlof-met-brie-en-cranberry-2.jpg

Snijd plakjes van de brie en verdeel deze over de witlof. Hak de walnoten en verdeel deze ook over de witlof evenals de cranberry’s en tijm. Bak de witlof in 15 minuten gaar.

Tip: wil je dit iets zoeter maken? Voeg dan een kneepje honing toe aan de witlof voordat deze de oven in gaat.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Beoordeling (20 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette