Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Witlof uit de oven met brie en cranberry

Dit bijgerecht is erg lekker voor bij het kerstdiner. De brie smelt heerlijk over de witlof en de cranberry’s geven een zoet-zure smaak.

Ingrediënten
  • 2 stonkjes witlof
  • 1 handje cranberry’s
  • 100 gr brie
  • 1 theelepel tijm
  • 30 gr walnoten

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Breng een pannetje met water aan de kook en blancheer de witlof ongeveer 2 minuten. Halveer de witlof en snijd het hart eruit. Deze mag er ook in blijven, maar verwijder deze dan voordat je de witlof eet. Leg de witlof dan leg in een ovenschaal.

Snijd plakjes van de brie en verdeel deze over de witlof. Hak de walnoten en verdeel deze ook over de witlof evenals de cranberry’s en tijm. Bak de witlof in 15 minuten gaar.

Tip: wil je dit iets zoeter maken? Voeg dan een kneepje honing toe aan de witlof voordat deze de oven in gaat.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×