Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Witlof uit de oven met brie en cranberry

Dit bijgerecht is erg lekker voor bij het kerstdiner. De brie smelt heerlijk over de witlof en de cranberry’s geven een zoet-zure smaak.

Ingrediënten

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Breng een pannetje met water aan de kook en blancheer de witlof ongeveer 2 minuten. Halveer de witlof en snijd het hart eruit. Deze mag er ook in blijven, maar verwijder deze dan voordat je de witlof eet. Leg de witlof dan leg in een ovenschaal.

 Snijd plakjes van de brie en verdeel deze over de witlof. Hak de walnoten en verdeel deze ook over de witlof evenals de cranberry’s en tijm. Bak de witlof in 15 minuten gaar.

 Tip: wil je dit iets zoeter maken? Voeg dan een kneepje honing toe aan de witlof voordat deze de oven in gaat.

 Dit recept is gemaakt door Jaimy

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×