Ga naar de inhoud
Paddenstoelen truffelsoep

Paddenstoelen truffelsoep

Lekker als voorgerecht voor de kerst: romige soep van paddenstoelen met truffel en tijm

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 650 gr paddenstoelen en kastanjechampignons
  • 1 gr klein potje truffel a 10 ( of 1 eetlepel truffel tapenade )
  • 4 eetlepels mascarpone
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 groente bouillonblokjes
  • 1300 ml water
  • verse tijm
  • truffelolie om te garneren
  • Klontje boter
  • peper en zout

Benodigdheden

  • Staafmixer

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snipper de ui en knoflook en maak de paddenstoelen eventueel schoon. Smelt de boter en fruit de ui en knoflook een paar minuutjes aan. Houd 200 gr paddenstoelen apart en voeg de rest toe aan de soeppan. Bak de paddenstoelen 5 minuten en giet dan het water en bouillonblokjes er bij. Kook de soep 10 minuten.


    paddenstoelensoe truffel 01 paddenstoelensoe truffel 01 paddenstoelensoe truffel 01
  2. Bak ondertussen in een koekenpan de rest van de paddenstoelen even aan met wat tijm en een snufje peper en zout. Pureer de soep fijn samen met de staafmixer en voeg ondertussen de truffel toe. Roer 2 eetlepels mascarpone door de soep tot er geen klonters meer in zitten.


    paddenstoelensoe truffel 01 paddenstoelensoe truffel 01 paddenstoelensoe truffel 01
  3. Schep de rest van de gebakken paddenstoelen door de soep. Serveer in een bord en voeg een klein theelepeltje mascarpone toe in het midden en druppel wat truffel olie er om heen.