Pastarol met spinazie (rotolo)

Een zelfgemaakte rollade van pasta gevuld met romige spinazie en pompoen geserveerd met pesto. Een heerlijk vegetarisch (kerst)gerecht!

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigdheden

Bereiding

Snijd de pompoen in kleine blokjes. Kook deze 5 minuutjes in een pan met water of in de magnetron en laat goed uitlekken.

Hak de ui en knoflook fijn. Fruit deze in een grote pan.

Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en laat slinken. Laat de spinazie uitlekken in een zeef of vergiet.

Doe de spinazie in een kom en voeg de pompoen toe samen met de ricotta, peper, zout en wat grof gesneden basilicum.

Rasp de citroen en klop het ei los. Voeg ongeveer de helft van het ei en alle rasp toe aan het mengsel.

Kook de lasagnebladen een paar minuten tot ze zacht zijn. Kook ze met max. 2 of 3 tegelijk in de pan zodat ze niet aan elkaar gaan plakken.

Neem een schone theedoek leg hier de lasagnevellen op, twee naast elkaar en 4 boven elkaar. Plak de randen iets op elkaar met het overgebleven geklutste ei.

Schep de vulling op de grote lap pasta. Smeer uit en houd ca. 2 cm van de rand vrij.

Rol hem voorzichtig op met behulp van de theedoek. Rol strak maar druk niet te hard zodat de vulling er niet uit gaat. Rol de theedoek er strak om en draai de uiteinden op als een snoepje. Knoop goed dicht met touw.

Leg de rol in een grote pan met heet water. Je kunt hem iets krombuigen mocht hij niet passen. Kook de pastarol ca. 30 minuten, rol hem halverwege een keer om.

Rooster ondertussen de pijnboompitten en laat ze afkoelen.

Haal de pastarol voorzichtig uit het water en leg op een snijplank. Houd deze even schuin zodat het water eruit kan lopen. Verwijder de theedoek en het plastic en snijd de pastarol in ca. 12 plakken.

Leg ze op borden en druppel er wat pesto over. Garneer met geroosterde pijnboompitten en basilicum.

Tip: in plaats van lasagnevellen te kopen kun je ook zelf 1 grote lap pasta maken. Lees hier meer tips over het maken van pasta.

Serveer de pasta rollade met een kerstig bijgerecht zoals gepofte bieten met geitenkaas of een zoete aardappelgratin.

4 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Charlotte

Mijn recepten zijn zo veel mogelijk met ingrediënten uit het seizoen, want dan zijn ze het lekkerst. Ook motiveer ik je om wat vaker lokale producten te kopen en geef ik tips hoe je minder voedsel en afval kunt verspillen.