Ga naar de inhoud
Pastarol met spinazie (rotolo)

Pastarol met spinazie (rotolo)

Een zelfgemaakte rollade van pasta gevuld met romige spinazie en pompoen geserveerd met pesto. Een heerlijk vegetarisch (kerst)gerecht!

40 M + 30 M koken

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 8 verse lasagnebladen
  • 260 gr pompoen
  • 400 gr verse spinazie
  • verse basilicum
  • 250 gr ricotta
  • 1 teen knoflook
  • 1 uitje
  • 1 citroen
  • 1 ei
  • snuf peper en zout
  • 4 eetlepels pesto ( zelfgemaakt )
  • 2 eetlepels pijnboompitten ( geroosterd )

Benodigdheden

  • Rolladetouw ( of gewoon touw )
  • Grote pan
  • Schone theedoek ( gewassen zonder wasverzachter )
  • Huishoudfolie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de pompoen in kleine blokjes. Kook deze 5 minuutjes in een pan met water of in de magnetron en laat goed uitlekken.


  2. Hak de ui en knoflook fijn. Fruit deze in een grote pan.


  3. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en laat slinken. Laat de spinazie uitlekken in een zeef of vergiet.


  4. Doe de spinazie in een kom en voeg de pompoen toe samen met de ricotta, peper, zout en wat grof gesneden basilicum.


  5. Rasp de citroen en klop het ei los. Voeg ongeveer de helft van het ei en alle rasp toe aan het mengsel.


  6. Kook de lasagnebladen een paar minuten tot ze zacht zijn. Kook ze met max. 2 of 3 tegelijk in de pan zodat ze niet aan elkaar gaan plakken.


  7. Neem een schone theedoek leg hier de lasagnevellen op, twee naast elkaar en 4 boven elkaar. Plak de randen iets op elkaar met het overgebleven geklutste ei.


  8. Schep de vulling op de grote lap pasta. Smeer uit en houd ca. 2 cm van de rand vrij.


  9. Rol hem voorzichtig op met behulp van de theedoek. Rol strak maar druk niet te hard zodat de vulling er niet uit gaat. Rol de plastic folie er strak om en draai de uiteinden op als een snoepje. Knoop goed dicht met touw.


  10. Leg de rol in een grote pan met heet water. Je kunt hem iets krombuigen mocht hij niet passen. Kook de pastarol ca. 30 minuten, rol hem halverwege een keer om.


  11. Rooster ondertussen de pijnboompitten en laat ze afkoelen.


  12. Haal de pastarol voorzichtig uit het water en leg op een snijplank. Houd deze even schuin zodat het water eruit kan lopen. Verwijder de theedoek en het plastic en snijd de pastarol in ca. 12 plakken.


  13. Leg ze op borden en druppel er wat pesto over. Garneer met geroosterde pijnboompitten en basilicum.


  14. Tip: in plaats van lasagnevellen te kopen kun je ook zelf 1 grote lap pasta maken. Lees hier meer tips over het maken van pasta.


  15. Serveer de pasta rollade met een kerstig bijgerecht zoals gepofte bieten met geitenkaas of een zoete aardappelgratin.