Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Wortel spread

Een heerlijk broodsmeersel met geroosterde wortel om aan je dagelijkse portie groenten te komen.

Ingrediënten
Serveer met
Materialen

Bereiding

 Week de cashewnoten een nacht van te voren of 30 minuten in kokend water. Verwarm de oven voor op 200 graden. Neem een ovenschaal en voeg hier de wortelen in stukjes, de ui in ringen, de tenen knoflook en het stukje gember aan toe. Besprenkel met wat olijfolie en peper en zout. Zet ongeveer 35 minuten in de oven of tot de zacht en een beetje bruin gekleurd zijn.

 Neem de keukenmachine en voeg hierin de hele inhoud van de ovenschaal. Voeg hier de cashewnoten aan toe met tahin en citroensap. Blend dit tot een mengsel met kleine stukjes. Er kan eventueel extra olijfolie aan toegevoegd worden om de spread smeuïger te maken. Serveer de wortel spread op crackers met plakjes komkommer en alfalfa.

 Dit recept is gemaakt door Jaimy

Week de cashewnoten een nacht van te voren of 30 minuten in kokend water. Verwarm de oven voor op 200 graden. Neem een ovenschaal en voeg hier de wortelen in stukjes, de ui in ringen, de tenen knoflook en het stukje gember aan toe. Besprenkel met wat olijfolie en peper en zout. Zet ongeveer 35 minuten in de oven of tot de zacht en een beetje bruin gekleurd zijn. Neem de keukenmachine en voeg hierin de hele inhoud van de ovenschaal. Voeg hier de cashewnoten aan toe met tahin en citroensap. Blend dit tot een mengsel met kleine stukjes. Er kan eventueel extra olijfolie aan toegevoegd worden om de spread smeuïger te maken. Serveer de wortel spread op crackers met plakjes komkommer en alfalfa.

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×