Wortel spread

Een heerlijk broodsmeersel met geroosterde wortel om aan je dagelijkse portie groenten te komen.

Lunch recept 5 min + 35 oventijd + 30 wachten

ingrediënten

voor 10 crackers

Serveer met

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Week de cashewnoten een nacht van te voren of 30 minuten in kokend water. Verwarm de oven voor op 200 graden. Neem een ovenschaal en voeg hier de wortelen in stukjes, de ui in ringen, de tenen knoflook en het stukje gember aan toe. Besprenkel met wat olijfolie en peper en zout. Zet ongeveer 35 minuten in de oven of tot de zacht en een beetje bruin gekleurd zijn.

  2. Neem de keukenmachine en voeg hierin de hele inhoud van de ovenschaal. Voeg hier de cashewnoten aan toe met tahin en citroensap. Blend dit tot een mengsel met kleine stukjes. Er kan eventueel extra olijfolie aan toegevoegd worden om de spread smeuïger te maken. Serveer de wortel spread op crackers met plakjes komkommer en alfalfa.

Heeft het gesmaakt?
60 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!