Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Wortel spread

Een heerlijk broodsmeersel met geroosterde wortel om aan je dagelijkse portie groenten te komen.

Ingrediënten
Serveer met
Materialen

Bereiding

 Week de cashewnoten een nacht van te voren of 30 minuten in kokend water. Verwarm de oven voor op 200 graden. Neem een ovenschaal en voeg hier de wortelen in stukjes, de ui in ringen, de tenen knoflook en het stukje gember aan toe. Besprenkel met wat olijfolie en peper en zout. Zet ongeveer 35 minuten in de oven of tot de zacht en een beetje bruin gekleurd zijn.

 Neem de keukenmachine en voeg hierin de hele inhoud van de ovenschaal. Voeg hier de cashewnoten aan toe met tahin en citroensap. Blend dit tot een mengsel met kleine stukjes. Er kan eventueel extra olijfolie aan toegevoegd worden om de spread smeuïger te maken. Serveer de wortel spread op crackers met plakjes komkommer en alfalfa.

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×