Knakworst mummies

Halloweenavondje? Maak deze grappige knakworst mummies. Ook handig voor tijdens de trick-or-treat wandeling.

Tussendoortjes 20 min + 25 min oventijd

ingrediënten

voor 12 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190° graden.

  2. Ontdooi de bladerdeegvelletjes. Laat de knakworsten uitlekken en dep droog met een keukenpapiertje.

  3. Snijd hele dunne strookjes van de vellen bladerdeeg.

  4. Neem een strookje en wikkel deze om een knakworst. Vervolgens neem je een volgend strookje en plak deze ook vast en werk zo naar boven. Houd een beetje ruimte waar de oogjes moeten komen.

  5. Leg de mummy knakworsten op een bakplaat. Klop het ei los en bestrijk ze hiermee. Bak ze in ca. 25 minuten knapperig.

  6. Maak als laatste nog met een beetje mosterd oogjes op de knakworsten.

  7. Je kunt ze in een afgesloten trommel max. 1 dag bewaren.

Heeft het gesmaakt?
30 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!