Ga naar de inhoud
Hele geroosterde bloemkool uit de oven

Hele geroosterde bloemkool uit de oven

Een heerlijk bijgerecht voor een diner of kerst van gemarineerde bloemkool met een heerlijke frisse topping van yoghurt en granaatappelpitten.

15 M + 1 U 45 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 1 bloemkool ( ca. 700 gr )
  • 170 gr Griekse yoghurt ( voor marinade en topping )
  • 3 eetlepels granaatappelpitten
  • Verse peterselie ( om te garneren )
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 0.5 theelepel komijn
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • snuf peper en zout

Benodigdheden

  • Aluminiumfolie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180° graden.


  2. Verwijder de bladeren van de bloemkool. Snijd een kruis in de onderkant van de stronk zodat deze sneller gaar wordt.


  3. Meng 2 eetlepels yoghurt met de olie, komijn, kerrie, peper, zout en paprikapoeder voor de marinade.


  4. Leg de bloemkool in een ovenschaal en besmeer met de marinade.


  5. Dek af met aluminiumfolie en bak de bloemkool 60 minuten in de oven, verwijder de folie en bak daarna nog ca. 45 minuten zonder folie. Let op dat hij niet te donker wordt.


  6. Haal de bloemkool uit de oven en controleer of hij gaar is, hij mag nog wel een beetje knapperig zijn. Besmeer de bovenzijde met de rest van de yoghurt, bestrooi met de granaatappelpitten (deze maken het lekker fris) en wat peterselie.


  7. Tip: je kunt deze bloemkool ook al van tevoren bereiden (zonder topping) en voor het serveren ca. 15 minuten in de oven opwarmen en vervolgens de topping erop doen. Weinig tijd? Kook dan de hele bloemkool 10 minuten voor in een pan met water en zet hem dan in totaal 45 min in de oven.