Hele geroosterde bloemkool uit de oven

Een heerlijk bijgerecht voor een diner of kerst van gemarineerde bloemkool met een heerlijke frisse topping van yoghurt en granaatappelpitten

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven op 180 graden hetelucht. Verwijder de bladeren van de bloemkool. Snijd een kruis in de onderkant van de stronk zodat deze sneller gaar wordt.

 Meng 2 eetlepels yoghurt met de olie, komijn, kerrie, peper, zout en paprikapoeder voor de marinade. Leg de bloemkool in een ovenschaal en besmeer met de marinade. Dek af met aluminiumfolie en bak de bloemkool 60 minuten in de oven, verwijder de folie en bak daarna nog ca. 45 minuten zonder folie. Let op dat hij niet te donker wordt.

 Haal de bloemkool uit de oven en controleer of hij gaar is, hij mag nog wel een beetje knapperig zijn. Besmeer de bovenzijde met de rest van de yoghurt, bestrooi met de granaatappelpitten (deze maken het lekker fris) en wat peterselie,

 Tip: je kunt deze bloemkool ook al van tevoren bereiden (zonder topping) en voor het serveren ca. 15 minuten in de oven opwarmen en vervolgens de topping erop doen. Weinig tijd? Kook dan de hele bloemkool 10 minuten voor in een pan met water en zet hem dan in totaal 45 min in de oven.

kerst-bloemkool
36 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.