Hele geroosterde bloemkool uit de oven

Een heerlijk bijgerecht voor een diner of kerst van gemarineerde bloemkool met een heerlijke frisse topping van yoghurt en granaatappelpitten

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven op 180 graden hetelucht. Verwijder de bladeren van de bloemkool. Snijd een kruis in de onderkant van de stronk zodat deze sneller gaar wordt.

 Meng 2 eetlepels yoghurt met de olie, komijn, kerrie, peper, zout en paprikapoeder voor de marinade. Leg de bloemkool in een ovenschaal en besmeer met de marinade. Dek af met aluminiumfolie en bak de bloemkool 60 minuten in de oven, verwijder de folie en bak daarna nog ca. 45 minuten zonder folie. Let op dat hij niet te donker wordt.

 Haal de bloemkool uit de oven en controleer of hij gaar is, hij mag nog wel een beetje knapperig zijn. Besmeer de bovenzijde met de rest van de yoghurt, bestrooi met de granaatappelpitten (deze maken het lekker fris) en wat peterselie,

 Tip: je kunt deze bloemkool ook al van tevoren bereiden (zonder topping) en voor het serveren ca. 15 minuten in de oven opwarmen en vervolgens de topping erop doen. Weinig tijd? Kook dan de hele bloemkool 10 minuten voor in een pan met water en zet hem dan in totaal 45 min in de oven.

kerst-bloemkool
40 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.