![Zalmtartaar](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2022/12/zalmtartaar-header-1.jpg)
Zalmtartaar
Lekker fris voorgerecht van een tartaar van kleine stukjes zalm met blokjes komkommer en avocado in een lekkere dressing met citroen.
25 M
Ingrediënten
Voor personen
-
300 gr verse zalm
-
0.5 komkommer
-
1 avocado
-
0.5 citroen
-
3 eetlepels olijfolie
-
2 theelepels verse dille
-
1 snuf peper en zout
-
1 handje rucola
Materiaal
-
Kookring ( van ca. 8 cm )
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snijd de zalm, halve komkommer en avocado in kleine gelijke blokjes.
-
Houd een paar blokjes komkommer apart en doe de rest samen met de zalm en avocado in een kom.
-
Meng met het sap en de rasp van de halve citroen.
-
Hak de verse dille fijn en meng met de olijfolie en een snuf peper en zout.
-
Houd een beetje van de dressing apart en meng de rest met het zalmmengsel.
-
Leg een kookring op een bord en doe hier ¼ van het mengsel in en druk lichtjes aan. Verwijder de ring en herhaal dit nog 3 keer.
-
Garneer de zalmtartaar met wat rucola.
-
Druppel een beetje van de dilledressing eromheen en verdeel wat blokjes komkommer erover.
-
Tip: door het citroensap verkleurt de avocado minder snel, maar desondanks is het aan te raden om deze zalmtartaar maximaal 2 uur van tevoren te bereiden en te bewaren in de koelkast.
Heeft het gesmaakt?
105 stemmen
Bedankt voor je stem!
Ook lekker
3x lekkere Gezonde recepten