Aubergines met granaatappel en yoghurt

Heerlijke kruidige aubergines uit de oven geserveerd met frisse yoghurt en granaatappelpitjes

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de aubergines doormidden. Snijd ze in met een scherp mes zodat er ruitjes ontstaan. Leg ze in een ovenschaal en bestrijk ze met olie. Bestrooi met een snuf komijn, kaneel, peper en zout. Bak ze ca. 40 minuten in de oven met de bovenzijde naar boven.

Meng de Griekse yoghurt met het citroensap en honing. Haal de aubergines uit de oven. Bestrijk de bovenzijde royaal met het yoghurt mengsel. Bestrooi ze met granaatappelpitten, munt en eventueel een extra snuf kaneel.

Tip: serveer de aubergines met yoghurt en granaatappelpitten met bijvoorbeeld een lekkere couscoussalade.

8 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.