Ga naar de inhoud
Aubergines met granaatappel en yoghurt

Aubergines met granaatappel en yoghurt

Heerlijke kruidige aubergines uit de oven geserveerd met frisse yoghurt en granaatappelpitjes

15 M + 40 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 2 aubergines
  • 4 eetlepels granaatappelpitten
  • 170 gr Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel honing
  • verse munt
  • Snuf komijn
  • snuf kaneel
  • snuf peper en zout
  • olie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de aubergines doormidden. Snijd ze in met een scherp mes zodat er ruitjes ontstaan. Leg ze in een ovenschaal en bestrijk ze met olie. Bestrooi met een snuf komijn, kaneel, peper en zout. Bak ze ca. 40 minuten in de oven met de bovenzijde naar boven.


  2. Meng de Griekse yoghurt met het citroensap en honing. Haal de aubergines uit de oven. Bestrijk de bovenzijde royaal met het yoghurt mengsel. Bestrooi ze met granaatappelpitten, munt en eventueel een extra snuf kaneel.


  3. Tip: serveer de aubergines met yoghurt en granaatappelpitten met bijvoorbeeld een lekkere couscoussalade.