Ga naar de inhoud
Zoet zure garnalen in omelet wrap

Zoet zure garnalen in omelet wrap

Een omeletwrap gevuld met garnalen met een zelfgemaakte zoet zure saus

40 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 200 gr garnalen
  • 250 gr ananas
  • 4 eieren
  • Scheut melk
  • 250 gr Chinese roerbak groentemix

Saus:

  • 3 eetlepels ketchup
  • 2 eetlepels azijn ( witte wijn )
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel maïzena
  • 0.5 eetlepel basterdsuiker
  • 1 in teentje knoflook ( plakjes )
  • 75 ml ananassap uit blik of pak
  • Snufje chilipoeder

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Voeg alle ingrediënten (behalve de maizena) toe aan een pannetje verwarm deze en roer goed door elkaar. Los de maizena op in een eetlepel water en voeg toe aan de saus zodra deze kookt en klop met een garde er doorheen.


    garnalen met zoetzure saus omelet www.leukerecepten.nl garnalen met zoetzure saus omelet www.leukerecepten.nl garnalen met zoetzure saus omelet www.leukerecepten.nl
  2. Laat de saus iets indikken. Haal de knoflook er uit. Proef of hij goed op smaak is. Bak de roerbakgroenten in een pan en voeg na een paar minuten de garnalen toe en bak even mee. Voeg dan de saus en de stukjes ananas toe en verwarm door.


    garnalen met zoetzure saus omelet www.leukerecepten.nl garnalen met zoetzure saus omelet www.leukerecepten.nl
  3. Klop de eieren los met een scheutje melk en een snufje peper en zout en bak hier 2 omeletten van in een koekenpan met een beetje boter of margarine. Leg de omelet op een bord en vul deze met de zoetzure garnalen met groenten. Lekker met rijst.