Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Zoet zure garnalen in omelet wrap

Een omeletwrap gevuld met garnalen met een zelfgemaakte zoet zure saus

Ingrediënten
  • 200 gr garnalen
  • 250 gr ananas
  • 4 eieren
  • Scheut melk
  • 250 gr Chinese roerbak groentemix
Saus:
  • 3 eetlepels ketchup
  • 2 eetlepels azijn (witte wijn)
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel maïzena
  • ½ eetlepel basterdsuiker
  • 1 in teentje knoflook (plakjes)
  • 75 ml ananassap uit blik of pak
  • Snufje chilipoeder

Bereiding
Voeg alle ingrediënten (behalve de maizena) toe aan een pannetje verwarm deze en roer goed door elkaar. Los de maizena op in een eetlepel water en voeg toe aan de saus zodra deze kookt en klop met een garde er doorheen.

zoetzure_garnalen_01.jpg
zoetzure_garnalen_02.jpg
zoetzure_garnalen_03.jpg

Laat de saus iets indikken. Haal de knoflook er uit. Proef of hij goed op smaak is. Bak de roerbakgroenten in een pan en voeg na een paar minuten de garnalen toe en bak even mee. Voeg dan de saus en de stukjes ananas toe en verwarm door.

zoetzure_garnalen_04.jpg
zoetzure_garnalen_05.jpg
zoetzure_garnalen_06.jpg

Klop de eieren los met een scheutje melk en een snufje peper en zout en bak hier 2 omeletten van in een koekenpan met een beetje boter of margarine. Leg de omelet op een bord en vul deze met de zoetzure garnalen met groenten. Lekker met rijst.

garnalen met zoetzure saus omelet www.leukerecepten.nl
Beoordeling (8 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Amandelstaaf

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst