Zoete aardappel falafel

Deze heerlijke vegetarische falafel is gemaakt met zoete aardappel en wordt geserveerd met Turks brood en een sausje van tahin

Hoofdgerecht 60 min + 30 min afkoelen

ingrediënten

voor 28 stuks

Falafel

Sausje:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de zoete aardappel in blokjes en verdeel er een beetje olie over. Bak de blokjes in 20 minuten gaar en laat vervolgens 30 minuten afkoelen in de koelkast. Maak in de tussentijd de tahin saus door alle ingrediënten te mengen. Voeg in een keukenmachine de kikkererwten, knoflook, ui, peterselie en de kruiden en hak dit vrij grof.

  2. Voeg dit bij de gare zoete aardappel blokjes en prak dit samen tot een mengsel. Voeg vervolgens ook het ei, bloem en bakpoeder toe en meng goed tot een deeg. Verdeel een beetje extra bloem op een bordje en maak je handen nat tijdens het draaien van de falafels. Maak nu ongeveer 28 falafels. Verhit vervolgens een pannetje met een flinke laag olie en bak de falafels in porties in ongeveer 4 minuten gaar. Snijd het Turks brood in 6 stukken, de komkommer in plakken en de sla in reepjes.

  3. Verdeel de sla, komkommer en peen julienne over de broodjes en leg hier ongeveer 4-5 falafels op per broodje. Maak de broodjes falafel af met de tahin saus en peterselie.

  4. Dit recept is gemaakt door Jaimy

Heeft het gesmaakt?
24 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.