Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Zoete aardappel met Italiaanse vulling

Deze gepofte zoete aardappels hebben een Italiaans tintje doordat ze gevuld zijn met Parmaham, pijnboompitten en pesto.

Ingrediënten
  • 4 middelgrote zoete aardappels
  • 50 gr rucola
  • 2 eetlepels pesto
  • 4 plakjes parmaham
  • 10 cherrytomaatjes
  • 2 eetlepels parmezaan vlokken
  • 1 eetlepel pijnboompitten (geroosterd)

Bereiding
Verwarm de oven op 220 graden. Was de zoete aardappels goed en dep droog. Prik er met een vork gaatjes in. Besprenkel ze in een kom met een beetje olie en wat peper en zout en schep door elkaar.

Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier en zet ze ca 40 min in de oven. Snijd ze daarna net niet helemaal open en vul ze met rucola, pesto, Parmaham, gehalveerde cherrytomaatjes, Parmezaanse kaas en pijnboompitten.

Tip: wikkel ze in aluminiumfolie en pof ze op de BBQ in plaats van in de oven.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×