Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Zoete aardappel met Italiaanse vulling

Deze gepofte zoete aardappels hebben een Italiaans tintje doordat ze gevuld zijn met Parmaham, pijnboompitten en pesto.

Ingrediënten

Bereiding

 Verwarm de oven op 220 graden. Was de zoete aardappels goed en dep droog. Prik er met een vork gaatjes in. Besprenkel ze in een kom met een beetje olie en wat peper en zout en schep door elkaar.

 Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier en zet ze ca 40 min in de oven. Snijd ze daarna net niet helemaal open en vul ze met rucola, pesto, Parmaham, gehalveerde cherrytomaatjes, Parmezaanse kaas en pijnboompitten.

 Tip: wikkel ze in aluminiumfolie en pof ze op de BBQ in plaats van in de oven.

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

Gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

×