Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Zoete aardappel met Italiaanse vulling

Deze gepofte zoete aardappels hebben een Italiaans tintje doordat ze gevuld zijn met Parmaham, pijnboompitten en pesto.

Ingrediënten
  • 4 middelgrote zoete aardappels
  • 50 gr rucola
  • 2 eetlepels pesto
  • 4 plakjes parmaham
  • 10 cherrytomaatjes
  • 2 eetlepels parmezaan vlokken
  • 1 eetlepel pijnboompitten (geroosterd)

Bereiding
Verwarm de oven op 220 graden. Was de zoete aardappels goed en dep droog. Prik er met een vork gaatjes in. Besprenkel ze in een kom met een beetje olie en wat peper en zout en schep door elkaar.

Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier en zet ze ca 40 min in de oven. Snijd ze daarna net niet helemaal open en vul ze met rucola, pesto, Parmaham, gehalveerde cherrytomaatjes, Parmezaanse kaas en pijnboompitten.

Tip: wikkel ze in aluminiumfolie en pof ze op de BBQ in plaats van in de oven.

De nieuwste pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×