
Zoete aardappel lasagne
Vegetarische en glutenvrije lasagne met zoete aardappel en courgette die bijna helemaal alleen maar uit groenten bestaat!
35 M + 35 M oventijd
Ingrediƫnten: Zoete aardappel lasagne
Voor personen
-
350 gr zoete aardappel ( in plakken )
-
800 ml tomaten blokjes
-
1 courgette ( in linten )
-
2 bollen mozzarella
-
1 ui
-
225 gr spinazie ( diepvries )
-
1 ei
-
1 teen knoflook
-
1 theelepel Italiaanse kruiden
-
handje geraspte kaas
Materialen
-
Mandoline of kaasschaaf
-
Ovenschaal
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Zoete aardappel lasagne
-
Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de ui en knoflook fijn en fruit aan in een pan. Voeg de tomatenblokjes toe en de Italiaanse kruiden. Breng de tomatensaus op smaak met peper en zout. Laat het mengsel ca 20 min pruttelen.
-
Meng de spinazie met het ei en wat peper en zout. Maak lagen in een ingevette ovenschaal van de courgettelinten, tomatensaus, mozzarella, zoete aardappel en doe tussendoor 1 laag spinazie. Eindig met tomatensaus en mozzarella. Verdeel hier nog wat kaas over en zet de zoete aardappel lasagne vervolgens ca. 35 minuten in de oven. Zet eventueel een paar min de grill aan.
-
TIP: Er komt vrij veel vocht uit deze ovenchotel. Wil je dit beperken dan kun je courgette en de zoete aardappel van te voren grillen en goed afdeppen.
Heeft het gesmaakt?
353 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 460
- vet 24 gr
- verzadigd vet 13 gr
- koolhydraten 42 gr
- w.v. suikers 15 gr
- vezels 8 gr
- eiwit 22 gr
- zout 1.8 gr
Ook lekker