Zoete aardappel lasagne

Vegetarische en glutenvrije lasagne met zoete aardappel en courgette die bijna helemaal alleen maar uit groenten bestaat!

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Materialen

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de ui en knoflook fijn en fruit aan in een pan. Voeg de tomatenblokjes toe en de Italiaanse kruiden. Breng de tomatensaus op smaak met peper en zout. Laat het mengsel ca 20 min pruttelen.

 Meng de spinazie met het ei en wat peper en zout. Maak lagen in een ingevette ovenschaal van de courgettelinten, tomatensaus, mozzarella, zoete aardappel en doe tussendoor 1 laag spinazie. Eindig met tomatensaus en mozzarella. Verdeel hier nog wat kaas over en zet de zoete aardappel lasagne vervolgens ca. 35 minuten in de oven. Zet eventueel een paar min de grill aan.

 TIP: Er komt vrij veel vocht uit deze ovenchotel. Wil je dit beperken dan kun je courgette en de zoete aardappel van te voren grillen en goed afdeppen.

317 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.