Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Zoete aardappel lasagne

Vegetarische en glutenvrije lasagne met zoete aardappel en courgette die bijna helemaal alleen maar uit groenten bestaat!

Ingrediënten
  • 350 gr zoete aardappel (in plakken)
  • 800 ml tomaten blokjes
  • 1 courgette (in linten)
  • 2 bollen mozzarella
  • 1 ui
  • 225 gr spinazie (diepvries)
  • 1 ei
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel italiaanse kruiden
  • handje geraspte kaas
Materialen
  • Mandoline of kaasschaaf
  • Ovenschaal

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de ui en knoflook fijn en fruit aan in een pan. Voeg de tomatenblokjes toe en de Italiaanse kruiden. Breng de tomatensaus op smaak met peper en zout. Laat het mengsel ca 20 min pruttelen.

zoete_aardappel_lasagne_01.jpg
zoete_aardappel_lasagne_02.jpg
zoete_aardappel_lasagne_03.jpg
zoete_aardappel_lasagne_04.jpg

Meng de spinazie met het ei en wat peper en zout. Maak lagen in een ingevette ovenschaal van de courgettelinten, tomatensaus, mozzarella, zoete aardappel en doe tussendoor 1 laag spinazie. Eindig met tomatensaus en mozzarella. Verdeel hier nog wat kaas over en zet de zoete aardappel lasagne vervolgens ca. 35 minuten in de oven. Zet eventueel een paar min de grill aan.

zoete_aardappel_lasagne_05.jpg
zoete_aardappel_lasagne_06.jpg
zoete_aardappel_lasagne_07.jpg
zoete_aardappel_lasagne_08.jpg

TIP: Er komt vrij veel vocht uit deze ovenchotel. Wil je dit beperken dan kun je courgette en de zoete aardappel van te voren grillen en goed afdeppen.

Beoordeling (184 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Feestelijke crème brûlée met besjes
Zalm in filodeeg
Kipcocktail met sinaasappel
Kerststol muffins
Crepe Suzette