Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Zoete aardappel lasagne

Vegetarische en glutenvrije lasagne met zoete aardappel en courgette die bijna helemaal alleen maar uit groenten bestaat!

Ingrediënten
  • 350 gr zoete aardappel (in plakken)
  • 800 ml tomaten blokjes
  • 1 courgette (in linten)
  • 2 bollen mozzarella
  • 1 ui
  • 225 gr spinazie (diepvries)
  • 1 ei
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel italiaanse kruiden
  • handje geraspte kaas
Materialen
  • Mandoline of kaasschaaf
  • Ovenschaal

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de ui en knoflook fijn en fruit aan in een pan. Voeg de tomatenblokjes toe en de Italiaanse kruiden. Breng de tomatensaus op smaak met peper en zout. Laat het mengsel ca 20 min pruttelen.

zoete_aardappel_lasagne_01.jpg
zoete_aardappel_lasagne_02.jpg
zoete_aardappel_lasagne_03.jpg
zoete_aardappel_lasagne_04.jpg

Meng de spinazie met het ei en wat peper en zout. Maak lagen in een ingevette ovenschaal van de courgettelinten, tomatensaus, mozzarella, zoete aardappel en doe tussendoor 1 laag spinazie. Eindig met tomatensaus en mozzarella. Verdeel hier nog wat kaas over en zet de zoete aardappel lasagne vervolgens ca. 35 minuten in de oven. Zet eventueel een paar min de grill aan.

zoete_aardappel_lasagne_05.jpg
zoete_aardappel_lasagne_06.jpg
zoete_aardappel_lasagne_07.jpg
zoete_aardappel_lasagne_08.jpg

TIP: Er komt vrij veel vocht uit deze ovenchotel. Wil je dit beperken dan kun je courgette en de zoete aardappel van te voren grillen en goed afdeppen.

Beoordeling (179 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes