Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Zoete aardappel lasagne

Vegetarische en glutenvrije lasagne met zoete aardappel en courgette die bijna helemaal alleen maar uit groenten bestaat!

Ingrediënten
  • 350 gr zoete aardappel (in plakken)
  • 800 ml tomaten blokjes
  • 1 courgette (in linten)
  • 2 bollen mozzarella
  • 1 ui
  • 225 gr spinazie (diepvries)
  • 1 ei
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel italiaanse kruiden
  • handje geraspte kaas
Materialen
  • Mandoline of kaasschaaf
  • Ovenschaal

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de ui en knoflook fijn en fruit aan in een pan. Voeg de tomatenblokjes toe en de Italiaanse kruiden. Breng de tomatensaus op smaak met peper en zout. Laat het mengsel ca 20 min pruttelen.

Meng de spinazie met het ei en wat peper en zout. Maak lagen in een ingevette ovenschaal van de courgettelinten, tomatensaus, mozzarella, zoete aardappel en doe tussendoor 1 laag spinazie. Eindig met tomatensaus en mozzarella. Verdeel hier nog wat kaas over en zet de zoete aardappel lasagne vervolgens ca. 35 minuten in de oven. Zet eventueel een paar min de grill aan.

TIP: Er komt vrij veel vocht uit deze ovenchotel. Wil je dit beperken dan kun je courgette en de zoete aardappel van te voren grillen en goed afdeppen.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

De nieuwste pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×