Ga naar de inhoud
Zoete aardappel met sperziebonen

Zoete aardappel met sperziebonen

Lekkere combi van zoete aardappel, spek en bonen in één schaal

15 M + 15 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor personen

  • 200 gr sperziebonen
  • 300 gr zoete aardappel
  • 8 plakken spek
  • 1 kleine rode ui
  • 1 teen knoflook
  • Snuf cayennepeper
  • Scheutje olie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Doe deze samen met de sperziebonen in een pan met water en kook ca. 10 a 12 minuten voor tot ze iets zacht worden. Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de spek in stukjes en snipper de ui en knoflook.


  2. Giet de zoete aardappel en sperziebonen af en schep de ui, spek, knoflook, rode ui, olijfolie en cayennepeper en door. Doe in een ovenschaal en zet nog 15 min in de oven.


  3. Bekijk ook eens deze andere zoete aardappel recepten