Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Zoete aardappel met sperziebonen

Lekkere combi van zoete aardappel, spek en bonen in één schaal

Ingrediënten
  • 200 gr sperziebonen
  • 300 gr zoete aardappel
  • 8 plakken spek
  • 1 kleine rode ui
  • 1 teen knoflook
  • Snuf cayennepeper
  • Scheutje olie

Bereiding
Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Doe deze samen met de sperziebonen in een pan met water en kook ca. 10 a 12 minuten voor tot ze iets zacht worden. Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de spek in stukjes en snipper de ui en knoflook.

Giet de zoete aardappel en sperziebonen af en schep de ui, spek, knoflook, rode ui, olijfolie en cayennepeper en door. Doe in een ovenschaal en zet nog 15 min in de oven.

Bekijk ook eens deze andere zoete aardappel recepten

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×