Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Zoete aardappel met sperziebonen

Lekkere combi van zoete aardappel, spek en bonen in één schaal

Ingrediënten
  • 200 gr sperziebonen
  • 300 gr zoete aardappel
  • 8 plakken spek
  • 1 kleine rode ui
  • 1 teen knoflook
  • Snuf cayennepeper
  • Scheutje olie

Bereiding
Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Doe deze samen met de sperziebonen in een pan met water en kook ca. 10 a 12 minuten voor tot ze iets zacht worden. Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de spek in stukjes en snipper de ui en knoflook.

zoete_aardappel_sperziebonen_01.jpg
zoete_aardappel_sperziebonen_02.jpg
zoete_aardappel_sperziebonen_03.jpg

Giet de zoete aardappel en sperziebonen af en schep de ui, spek, knoflook, rode ui, olijfolie en cayennepeper en door. Doe in een ovenschaal en zet nog 15 min in de oven.

Beoordeling (875 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x heerlijke broodjes
  • Lunch
Broodje geitenkaas met spek
  • Hoofdgerecht
Broodje kip teriyaki
  • Hoofdgerecht
Broodje pulled salmon

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Salade met falafel en mango
Kip teriyaki salade
Chimichurri salade met biefstuk
Noedel bowl met zalm
Kip shoarma bowl