Zoete aardappel met sperziebonen

Lekkere combi van zoete aardappel, spek en bonen in één schaal

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Doe deze samen met de sperziebonen in een pan met water en kook ca. 10 a 12 minuten voor tot ze iets zacht worden. Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de spek in stukjes en snipper de ui en knoflook.

 Giet de zoete aardappel en sperziebonen af en schep de ui, spek, knoflook, rode ui, olijfolie en cayennepeper en door. Doe in een ovenschaal en zet nog 15 min in de oven.

 Bekijk ook eens deze andere zoete aardappel recepten

1554 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!