Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Zoete aardappel met sperziebonen

Lekkere combi van zoete aardappel, spek en bonen in één schaal

Ingrediënten
  • 200 gr sperziebonen
  • 300 gr zoete aardappel
  • 8 plakken spek
  • 1 kleine rode ui
  • 1 teen knoflook
  • Snuf cayennepeper
  • Scheutje olie

Bereiding
Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Doe deze samen met de sperziebonen in een pan met water en kook ca. 10 a 12 minuten voor tot ze iets zacht worden. Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de spek in stukjes en snipper de ui en knoflook.

Giet de zoete aardappel en sperziebonen af en schep de ui, spek, knoflook, rode ui, olijfolie en cayennepeper en door. Doe in een ovenschaal en zet nog 15 min in de oven.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×