Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pompoen crumble

 
 
Nagerecht met pompoen en hazelnoten met een krokant kruimel laagje
 
Ingrediënten
½ pompoen
1 appel
50 ml sinaasappelsap
100 gram suiker
50 gr hazelnoten
1 theel. kaneelpoeder
150 gr havermout
80 gr roomboter
 
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil en snijd de pompoen in stukken. Breng een pan met water aan de kook en kook de stukken pompoen 5 min. Schil ook de appel en snijd in stukjes. Giet de pompoen af en doe ze samen met de appel in een kom. Stamp de pompoen en appel grof met een stamper. Voeg de helft van de suiker, sinasappelsap en kaneel toe en meng door elkaar. Doe dit in ovenvaste schaaltjes. Hak de hazelnoten grof en kneed deze samen met de havermout, boter en de andere helft van de suiker tot een kruimelig deeg. Verdeel dit deeg over de schaaltjes met de pompoen en zet ongeveer 25 min in de oven.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×