Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pompoen crumble

Pompoen crumble met speltmeel, havermout en sinaasappel. Heerlijk als winters toetje

Ingrediënten
Crumble
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil en snijd de pompoen in stukken. Breng een pan met water aan de kook en kook de stukken pompoen 5 min. Schil ook de appel en snijd in stukjes. Giet de pompoen af en doe ze samen met de appel in een kom. Stamp de pompoen en appel grof met een stamper. Voeg de vanillesuiker, sap en rasp van de halve sinaasappel en kaneel toe en meng door elkaar. Doe dit in ovenvaste schaaltjes.

 Hak de hazelnoten grof en kneed deze samen met de havermout, meel, boter en suiker tot een kruimelig deeg. Verdeel dit deeg over de schaaltjes met de pompoen en zet ongeveer 25 minuten in de oven.

 Tip: lekker met een toef slagroom of een schep yoghurt.

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×