Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Pompoen crumble

 
 
Nagerecht met pompoen en hazelnoten met een krokant kruimel laagje
 
Ingrediënten
½ pompoen
1 appel
50 ml sinaasappelsap
100 gram suiker
50 gr hazelnoten
1 theel. kaneelpoeder
150 gr havermout
80 gr roomboter
 
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil en snijd de pompoen in stukken. Breng een pan met water aan de kook en kook de stukken pompoen 5 min. Schil ook de appel en snijd in stukjes. Giet de pompoen af en doe ze samen met de appel in een kom. Stamp de pompoen en appel grof met een stamper. Voeg de helft van de suiker, sinasappelsap en kaneel toe en meng door elkaar. Doe dit in ovenvaste schaaltjes. Hak de hazelnoten grof en kneed deze samen met de havermout, boter en de andere helft van de suiker tot een kruimelig deeg. Verdeel dit deeg over de schaaltjes met de pompoen en zet ongeveer 25 min in de oven.
Beoordeling (18 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette