
Pompoen crumble
Pompoen crumble met speltmeel, havermout en sinaasappel. Heerlijk als winters toetje
20 M + 20 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor personen
-
0.5 pompoen ( 350 gr )
-
1 appel
-
0.5 sinaasappel
-
1 zakje vanillesuiker
-
1 theelepel kaneel
Crumble
-
50 gr suiker
-
50 gr havermout
-
100 gr speltmeel
-
80 gr boter
-
Handje hazelnoten
Benodigdheden
-
4 kleine ovenschaaltjes
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil en snijd de pompoen in stukken. Breng een pan met water aan de kook en kook de stukken pompoen 5 min. Schil ook de appel en snijd in stukjes. Giet de pompoen af en doe ze samen met de appel in een kom. Stamp de pompoen en appel grof met een stamper. Voeg de vanillesuiker, sap en rasp van de halve sinaasappel en kaneel toe en meng door elkaar. Doe dit in ovenvaste schaaltjes.
-
Hak de hazelnoten grof en kneed deze samen met de havermout, meel, boter en suiker tot een kruimelig deeg. Verdeel dit deeg over de schaaltjes met de pompoen en zet ongeveer 25 minuten in de oven.
-
Tip: lekker met een toef slagroom of een schep yoghurt.
Heeft het gesmaakt?
18 stemmen
Ook lekker