Ga naar de inhoud
Pompoen crumble

Pompoen crumble

Pompoen crumble met speltmeel, havermout en sinaasappel. Heerlijk als winters toetje

20 M + 20 M oventijd

Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 0.5 pompoen ( 350 gr )
  • 1 appel
  • 0.5 sinaasappel
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel kaneel

Crumble

  • 50 gr suiker
  • 50 gr havermout
  • 100 gr speltmeel
  • 80 gr boter
  • Handje hazelnoten

Benodigdheden

  • 4 kleine ovenschaaltjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil en snijd de pompoen in stukken. Breng een pan met water aan de kook en kook de stukken pompoen 5 min. Schil ook de appel en snijd in stukjes. Giet de pompoen af en doe ze samen met de appel in een kom. Stamp de pompoen en appel grof met een stamper. Voeg de vanillesuiker, sap en rasp van de halve sinaasappel en kaneel toe en meng door elkaar. Doe dit in ovenvaste schaaltjes.


    Pompoen crumble Pompoen crumble Pompoen crumble
  2. Hak de hazelnoten grof en kneed deze samen met de havermout, meel, boter en suiker tot een kruimelig deeg. Verdeel dit deeg over de schaaltjes met de pompoen en zet ongeveer 25 minuten in de oven.


  3. Tip: lekker met een toef slagroom of een schep yoghurt.