Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pompoen crumble

 
 
Nagerecht met pompoen en hazelnoten met een krokant kruimel laagje
 
Ingrediënten
½ pompoen
1 appel
50 ml sinaasappelsap
100 gram suiker
50 gr hazelnoten
1 theel. kaneelpoeder
150 gr havermout
80 gr roomboter
 
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil en snijd de pompoen in stukken. Breng een pan met water aan de kook en kook de stukken pompoen 5 min. Schil ook de appel en snijd in stukjes. Giet de pompoen af en doe ze samen met de appel in een kom. Stamp de pompoen en appel grof met een stamper. Voeg de helft van de suiker, sinasappelsap en kaneel toe en meng door elkaar. Doe dit in ovenvaste schaaltjes. Hak de hazelnoten grof en kneed deze samen met de havermout, boter en de andere helft van de suiker tot een kruimelig deeg. Verdeel dit deeg over de schaaltjes met de pompoen en zet ongeveer 25 min in de oven.

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×

Maak een account om al je favoriete recepten te bewaren +

Download gratis het nieuwe herfst E-book met 12 unieke recepten

(Je vindt het E-book na het aanmelden op je persoonlijke profiel pagina.)