
Zuurkoolstamppot met ananas
Winterse kost van zuurkoolstamppot met een frisse twist van ananas en krokante spekjes
30 M
Ingrediƫnten: Zuurkoolstamppot
Voor personen
-
1 kilo aardappels ( kruimig en geschild )
-
500 gr zuurkool naturel
-
2 kleine handjes rozijnen
-
250 gr spekjes
-
425 gr ananasschijven in blik + sap
-
peper en zout
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Zuurkoolstamppot
-
Doe de zuurkool met het vocht uit de zak en een paar extra eetlepels water in een pannetje en kook ca. 20 minuten zachtjes. Doe de aardappels in een pan met water en kook in 20 minuten gaar. Bak ondertussen de spekjes krokant in een pannetje en laat uitlekken op een papiertje.
-
Giet de aardappels af en stamp met een stamper fijn. Breng op smaak met peper en zout. Schep de zuurkool met een beetje van het vocht er door. Snijd de ananas in stukjes en schep samen met de rozijnen door de stamppot. Serveer met de spekjes.
-
Bekijk ook het recept voor deze lekkere basis zuurkool stamppot
Heeft het gesmaakt?
262 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 620
- vet 25 gr
- verzadigd vet 9 gr
- koolhydraten 80 gr
- w.v. suikers 25 gr
- vezels 8 gr
- eiwit 12 gr
- zout 2.5 gr
Ook lekker