Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Zuurkoolstamppot met ananas

Winterse kost van zuurkoolstamppot met een frisse twist van ananas en krokante spekjes

Ingrediënten
  • 1 kilo aardappels (kruimig en geschild)
  • 500 gr zuurkool naturel
  • 2 kleine handjes rozijnen
  • 250 gr spekjes
  • 425 gr ananasschijven in blik + sap
  • peper en zout

Bereiding
Doe de zuurkool met het vocht uit de zak en een paar extra eetlepels water in een pannetje en kook ca. 20 minuten zachtjes. Doe de aardappels in een pan met water en kook in 20 minuten gaar. Bak ondertussen de spekjes krokant in een pannetje en laat uitlekken op een papiertje.

Giet de aardappels af en stamp met een stamper fijn. Breng op smaak met peper en zout. Schep de zuurkool met een beetje van het vocht er door. Snijd de ananas in stukjes en schep samen met de rozijnen door de stamppot. Serveer met de spekjes.

Bekijk ook het recept voor deze lekkere basis zuurkool stamppot

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×