Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Zuurkoolstamppot met ananas

Winterse kost van zuurkoolstamppot met een frisse twist van ananas en krokante spekjes

Ingrediënten
  • 1 kilo aardappels (kruimig en geschild)
  • 500 gr zuurkool naturel
  • 2 kleine handjes rozijnen
  • 250 gr spekjes
  • 425 gr ananasschijven in blik + sap
  • peper en zout

Bereiding
Doe de zuurkool met het vocht uit de zak en een paar extra eetlepels water in een pannetje en kook ca. 20 minuten zachtjes. Doe de aardappels in een pan met water en kook in 20 minuten gaar. Bak ondertussen de spekjes krokant in een pannetje en laat uitlekken op een papiertje.

Giet de aardappels af en stamp met een stamper fijn. Breng op smaak met peper en zout. Schep de zuurkool met een beetje van het vocht er door. Snijd de ananas in stukjes en schep samen met de rozijnen door de stamppot. Serveer met de spekjes.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×