Zuurkoolstamppot met ananas

Winterse kost van zuurkoolstamppot met een frisse twist van ananas en krokante spekjes

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Doe de zuurkool met het vocht uit de zak en een paar extra eetlepels water in een pannetje en kook ca. 20 minuten zachtjes. Doe de aardappels in een pan met water en kook in 20 minuten gaar. Bak ondertussen de spekjes krokant in een pannetje en laat uitlekken op een papiertje.

 Giet de aardappels af en stamp met een stamper fijn. Breng op smaak met peper en zout. Schep de zuurkool met een beetje van het vocht er door. Snijd de ananas in stukjes en schep samen met de rozijnen door de stamppot. Serveer met de spekjes.

 Bekijk ook het recept voor deze lekkere basis zuurkool stamppot

193 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.