Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Zuurkoolstamppot met ananas

Winterse kost van zuurkoolstamppot met een frisse twist van ananas en krokante spekjes

Ingrediënten
  • 1 kilo aardappels (kruimig en geschild)
  • 500 gr zuurkool naturel
  • 2 kleine handjes rozijnen
  • 250 gr spekjes
  • 425 gr ananasschijven in blik + sap
  • peper en zout

Bereiding
Doe de zuurkool met het vocht uit de zak en een paar extra eetlepels water in een pannetje en kook ca. 20 minuten zachtjes. Doe de aardappels in een pan met water en kook in 20 minuten gaar. Bak ondertussen de spekjes krokant in een pannetje en laat uitlekken op een papiertje.

zuurkoolstamppot_01.jpg
zuurkoolstamppot_02.jpg
zuurkoolstamppot_03.jpg

Giet de aardappels af en stamp met een stamper fijn. Breng op smaak met peper en zout. Schep de zuurkool met een beetje van het vocht er door. Snijd de ananas in stukjes en schep samen met de rozijnen door de stamppot. Serveer met de spekjes.

Beoordeling (99 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x koolhydraatarm
  • Hoofdgerecht
Gevulde aubergines met gehakt
  • Hoofdgerecht
Enchilladas van courgette
  • Hoofdgerecht
Kip ketjap salade

gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

Parelcouscous met broccoli en zalm
Courgette spaghetti met halloumi
Salade met gerookte zalm en aardappeltjes
Quinoa soep met zoete aardappel
Courgettespread