Ga naar de inhoud
Pastinaak friet met knoflookdip

Pastinaak friet met knoflookdip

Deze gezellige pastinaakfrietjes staan in een handomdraai op tafel, zijn supergezond en ook nog eens makkelijk om te maken. Perfect voor doordeweeks of in het weekend!

10 M + 30 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegan recept Vegetarisch recept Glutenvrij recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor porties

  • 4 grote pastinaken
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 0.5 theelepel gerookte paprikapoeder
  • Zout en peper ( naar smaak )
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gr ongezoete sojayoghurt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper ( naar smaak )
  • verse peterselie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.


  2. Schil de pastinaken en snijd daarna in frietjes. Meng de pastinaakfrietjes in een kom met olijfolie, kerriepoeder, gerookte paprikapoeder, zout en peper.


  3. Verspreid de pastinaakfrietjes gelijkmatig op een met bakpapier beklede bakplaat.


  4. Bak de frietjes in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 25-30 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn. Draai de frietjes halverwege de baktijd om.


  5. Terwijl de frietjes bakken, maak je de knoflookdip. Maak de knoflookteentjes schoon en rasp ze daarna of pers ze met een knoflookpers. Meng de geperste knoflook met de plantaardige yoghurt, olijfolie, zout en peper in een kommetje.


  6. Haal de pastinaakfrietjes uit de oven en serveer ze meteen warm met de knoflookdip. Garneer nog met wat fijngehakte verse peterselie. Perfect als bijgerecht of los hapje!