Zweedse balletjes met aardappelsalade

Scandinavisch gerecht van kruidige gehaktballetjes met een aardappelsalade met rode biet

Hoofdgerecht 40 min

ingrediënten

voor 4 personen

Aardappelsalade

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe het gehakt in een kom en voeg het ei, paneermeel en een flinke draai van de Scandinavische kruidenmix toe en meng door elkaar. Draai er kleine balletjes van. Verhit boter in de pan en bak de balletjes gaar en rondom mooi bruin. Meng de crème fraiche met de fijngehakte bieslook. Halveer de krieltjes en kook deze in een pan met water in 10-12 minuten gaar. Giet ze af en laat ze even uitdampen.

  2. Snijd de rode bieten in blokjes en de radijsjes in plakjes. Schep de krieltjes en radijsjes door elkaar. Voeg de augurken toe en schep daarna de crème fraiche er door. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de blokjes rode biet toe en schep nogmaals een keer om. Garneer met de ringetjes bosui.
    Bekijk hier de originele aardappelsalade

Heeft het gesmaakt?
28 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!