Zweedse balletjes met aardappelsalade

Scandinavisch gerecht van kruidige gehaktballetjes met een aardappelsalade met rode biet

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Aardappelsalade

Bereiding

 Doe het gehakt in een kom en voeg het ei, paneermeel en een flinke draai van de Scandinavische kruidenmix toe en meng door elkaar. Draai er kleine balletjes van. Verhit boter in de pan en bak de balletjes gaar en rondom mooi bruin. Meng de crème fraiche met de fijngehakte bieslook. Halveer de krieltjes en kook deze in een pan met water in 10-12 minuten gaar. Giet ze af en laat ze even uitdampen.

 Snijd de rode bieten in blokjes en de radijsjes in plakjes. Schep de krieltjes en radijsjes door elkaar. Voeg de augurken toe en schep daarna de crème fraiche er door. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de blokjes rode biet toe en schep nogmaals een keer om. Garneer met de ringetjes bosui. Bekijk hier de originele aardappelsalade

27 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.