Vaderdag ontbijt taartje met bacon

Omdat het zondag vaderdag is heb ik een lekker en stevig ontbijtje (of lunch) hiervoor bedacht. Bij mannenvoedsel denk ik aan hamburgers, pasta, biefstuk en spek met eieren. Zo kwam ik op het idee om dit hartige taartje te maken gevuld met tomaat, bacon en eieren.

Houd je vader niet zo van tomaat dan kun je deze ook makkelijk vervangen door zijn favoriete groente. Het recept is makkelijk te maken, dus ook kleine kinderen kunnen een handje helpen.

De plakjes deeg moeten ongeveer 20 min ontdooien, houd daar dus rekening mee in de planning morgens. Ondertussen kun je alvast de oven voorverwarmen, vormpjes invetten, tomaatjes snijden, tafel of dienblad klaar maken en de bacon bakken.

Vaderdag ontbijt taartje met bacon

Ingrediënten 4 stuks
4 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)
12 cherrytomaatjes
150 gr bacon
4 kleine eitjes
Verse peterselie
Zwarte peper
Boter om in te vetten
Materialen
4 ovenvaste schaaltjes, tapas schaaltjes zijn ideaal hiervoor
Bereiding
vaderdagspecial01vaderdagspecial02

Verarm de oven op 200 graden. Ontdooi de plakjes deeg en leg ze in de ingevette schaaltjes. Bak de bacon in een pannetje in 5 min licht bruin en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Verdeel de bacon over de bodem van de bekleedde schaaltjes. Halveer de tomaatjes en leg deze tussen de bacon.

vaderdagspecial03vaderdagspecial04
Kluts in ieder schaaltje een eitje en bestrooi met een beetje peper en fijngehakte peterselie. Zet de schaaltjes 15 tot 20 min in de oven totdat het ei gestold is. Serveer ze direct uit de oven samen met een kop verse koffie en een glaasje sinaasappelsap. Dit is pas een goede start van vaderdag!
Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel