10 x herfstsalades

Het herfstseizoen is weer aangebroken. Geniet van de heerlijke ingrediënten die de herfst met zich meebrengt in deze smakelijke herstsalades.

Pompoen, paddenstoelen, appels, peren en nog veel meer ingrediënten staan bekend als de toppers van de herfst. Verwerk ze in een herfstsalade voor je lunch of als bijgerecht bij het avondeten. Maak bijvoorbeeld een lauwwarme salade met gebakken champignons of geroosterde worteltjes en combineer ze met smakelijke witte kazen zoals feta, roquefort of brie. Wil je je (zomerse) vakantiegevoel nog eventjes vasthouden? Maak dan een Marokkaans of Indisch geïnspireerde salade met herfstige seizoenstoppers.

Benieuwd met welke ingrediënten je heerlijke herftsalades kan maken? Ik stelde een top 10 met herfstsalades voor je samen. Maak een keuze uit een leuke afwisseling van herfstsalades. Welke gerecht ga jij uitproberen?

10 x herfstsalades

#1 Herfstsalade met paddenstoelen
  • Bijgerecht
  • 20 MINUTEN
  • 2 PERSONEN
  • *

Lauwwarme salade met paddenstoelen gebakken in balsamico met cranberry's en roquefort kaas

#2 Bietensalade met feta
  • Voorgerecht
  • 10 min
  • 2-3 personen
  • *

Frisse salade die binnen een paar tellen op tafel staat! Lekker als lunch of bijgerecht

#3 Salade geroosterde wortel en kikkererwten
  • Voorgerecht
  • 10 min + 40 oventijd
  • 4 personen
  • **

Feestelijke én gezonde salade om het kerstdiner mee te beginnen!

#4 Herfstsalade met pompoen
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 oventijd
  • 2 personen
  • **

Deze vegetarische salade met geroosterde pompoen, geitenkaas en walnoot maakt een gure herfstdag meteen wat zonniger

#5 Feestelijke salade met stoofpeer
  • Voorgerecht
  • 20 min + 5 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Super makkelijke salade met stoofpeer en geitenkaas voor een feestelijke start van het kerstdiner

#6 Salade kip pindadressing
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Lauwwarme maaltijdsalade van Chinese kool met gegrilde kip en een heerlijke Oosterse pindadressing

#7 Witlofsalade met appel
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 2-3 personen
  • **

Snel recept voor een frisse salade met witlof gecombineerd met het zoete van mandarijn en frisse groene appel

#8 Salade met appel en brie
  • Voorgerecht
  • 30 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Herfstsalade met stukjes frisse appel, geroosterde hazelnoten en stukjes brie

#9 Marokkaanse quinoa salade
  • Voorgerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 2 personen
  • **

Gezonde lauwwarme salade van quinoa met amandel, krokante kikkererwten en komkommer en een kruidige dressing

#10 Vijgen salade met burrata
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Burrata is een soort zachte bol mozzarella die perfect combineert in deze herfstsalade met vijgen en noten

Bewaar
Print
Deel

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Reacties

Laat je reactie achter

6168283f9780d 14 oktober 2021 om 19:36

Super leuke website met lekkere recepten

Beantwoorden

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.