
Salade met peer en walnoot
Lekkere frisse salade met licht gebakken peer, geitenkaas en een crunch van walnoot. Lekker als lunch of bijgerecht
15 M
Ingrediƫnten: Salade met peer en walnoot
Voor personen
-
150 gr sla
-
2 peren
-
1 handje walnoten
-
50 gr geitenkaas
-
100 gr granaatappel
-
margarine of boter ( om in te bakken )
Dressing
-
1 eetlepel balsamicoazijn
-
3 eetlepels olijfolie
-
1 eetlepel citroensap
-
1 eetlepel ahornsiroop
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Salade met peer en walnoot
-
Snijd de peren in vieren, verwijder het klokhuisāÆen snijd dan in plakjes.
-
Verhit een koekenpan en smelt een beetje margarine of boter. Bak de reepjes peer hierin tot ze een beetje zacht worden.
-
Meng de ingrediƫnten voor de dressing door elkaar.
-
Hak de walnoten grof.
-
Verdeel de sla over borden of kommen. Voeg de gebakken peer, walnoten, geitenkaas en granaatappel toe. Besprenkel met de dressing en hussel nog eens losjes door elkaar.
Heeft het gesmaakt?
29 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 470
- vet 35 gr
- verzadigd vet 7 gr
- koolhydraten 30 gr
- w.v. suikers 20 gr
- vezels 6 gr
- eiwit 8 gr
- zout 0.5 gr
Ook lekker