Ga naar de inhoud
Salade met peer en walnoot

Salade met peer en walnoot

Lekkere frisse salade met licht gebakken peer, geitenkaas en een crunch van walnoot. Lekker als lunch of bijgerecht

15 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 150 gr sla
  • 2 peren
  • 1 handje walnoten
  • 50 gr geitenkaas
  • 100 gr granaatappel
  • margarine of boter ( om in te bakken )

Dressing

  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel ahornsiroop

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de peren in vieren, verwijder het klokhuis en snijd dan in plakjes.


  2. Verhit een koekenpan en smelt een beetje margarine of boter. Bak de reepjes peer hierin tot ze een beetje zacht worden.


  3. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar.


  4. Hak de walnoten grof.


  5. Verdeel de sla over borden of kommen. Voeg de gebakken peer, walnoten, geitenkaas en granaatappel toe. Besprenkel met de dressing en hussel nog eens losjes door elkaar.