Ga naar de inhoud
Salade geroosterde wortel en kikkererwten

Salade geroosterde wortel en kikkererwten

Feestelijke én gezonde salade om het kerstdiner mee te beginnen!

10 M + 40 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 16 hele bospenen
  • 400 gr kikkererwten
  • 125 gr rucola mix
  • 1 avocado
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • peper en zout
  • 1 theelepel curry poeder
  • 6 eetlepels yoghurt
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • 150 gr gele tomaatjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Rasp de bospenen, maar laat het steeltje eraan zitten. Leg deze in een ovenschaal of op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Voeg dan het currypoeder toe en een beetje zout. De bospenen mogen ongeveer 40 minuten in de oven gaar roosteren. Laat de kikkererwten uitlekken, verspreid over de bakplaat, besprenkel met olijfolie en bestrooi met paprikapoeder. De kikkererwten mogen ongeveer 20 minuten in de oven roosteren en kunnen dus na 20 minuten bij de bospenen. Draai ze tussendoor een keertje om.

    Maak nu de dressing door de yoghurt met citroen te mengen en op smaak te brengen met peper en zout.

    Halveer de tomaatjes en snijd plakjes van de avocado.


  2. Wanneer de wortelen gaar zijn en de kikkererwten een beetje krokant, kunnen deze uit de oven en kan het bord opgemaakt worden.

    Maak een bedje van rucola en avocado, leg de wortelen daar bovenop en maak af met de geroosterde kikkererwten en gehalveerde cherrytomaatjes. De dressing mag er overheen, maar kan ook apart geserveerd worden.


  3. Tip: De salade kan lauwwarm gegeten worden, maar is ook koud erg lekker. Mocht de dressing een beetje te zuur zijn, kun je wat suiker of honing aan de dressing toevoegen.


  4. Dit recept is gemaakt door Jaimy