12 x oma’s recepten

Warmte, gezelligheid en lekker eten brengen de familie bij elkaar in de keuken van oma. Deze top 12 geeft je nostalgische gevoelens naar de lekkerste gerechten van vroeger die met liefde en aandacht werden gemaakt.

Grootmoeders recepten

Er gaat natuurlijk niks boven grootmoeders recepten. Van met zorg gemaakte appeltaart en cake tot kruidige gehaktballen en soepen die je een opkikker geven. Of een klassieke AGV (aardappels, groente en vlees) zoals een Hollandse pannetje met jachtsaus of andere typisch Nederlandse gerechten zoals boerenkool en hutspot. En wat dacht je van die lekkere zelfgemaakte pudding en andere toetjes… Wat is jouw favoriete familierecept?

Ouderwetse recepten

Mijn opa maakte altijd de lekkerste arretjescake en mijn oma kon heel goed toetjes maken zoals bavarois, griesmeel met compote en custard vla met banaan. Tegenwoordig probeer ik ze net zo lekker zelf te maken met de recepten die je vindt op deze pagina. Je kunt natuurlijk ook je eigen specialiteit maken en een nieuwe traditie starten!

12 x oma's recepten

#1 Snelle basis groentesoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 6 personen
  • *

Een snel en makkelijk recept voor heerlijke groentesoep met zelfgemaakte balletjes van rundergehakt. Traditionele, verwarmende groentesoep om lekker zelf thuis te maken. Handig voor wat extra vitamines.

#2 Rode kool met appel
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 50 min stoven
  • 4 personen
  • *

Hoe maak je zelf heerlijke gestoofde rode kool met stukjes appel? Met dit recept maak je dit bijgerecht met kaneel en nog meer smaakvolle kruiden. Rode kool koken doe je zo.

#3 Hollands pannetje met jachtsaus
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Maak zelf dit verse pannetje met aardappel, sperziebonen en kip in een lekkere kruidige zelfgemaakte jachtsaus, zonder pakjes of zakjes dus. Een makkelijke AGV maaltijd voor doordeweeks waar iedereen van mee smult.

#4 Rijstepap met kaneel
  • Ontbijt recept
  • 5 min + 25 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke romige rijstepap met kaneel en vanille. Lekker als oud Hollands dessert en bovendien lactosevrij en vegan.

#5 Gehaktballen maken
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 5 stuks (groot)
  • *

Zelf gehaktballen maken met het lekkerste gehaktballen recept. Lekker gekruid en makkelijk gemaakt! Met een eitje en gebraad in de pan. Inclusief stap voor stap video.

#6 Lekkerste appeltaart recept
  • Bakrecept
  • 1 uur 30 min + 1 uur 20 min oventijd
  • 10 personen
  • *

Met dit recept bak je de lekkerste appeltaart met een krokante korst en een stevige, licht zoete vulling van appel. En je snijdt er perfecte stukken van. Heerlijk recept met custard en amandelspijs.

#7 Hete bliksem
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2-3 personen
  • *

Het basisrecept voor deze heerlijke winterse hete bliksem stamppot met een frisse en zoete appels

#8 Franse uiensoep
  • Voorgerecht
  • 1 uur
  • 4 personen
  • *

Maak zelf in 1 uurtje deze heerlijke traditionele Franse uiensoep met stokbrood en gegratineerde kaas

#9 Aardbeien bavarois
  • Nagerecht
  • 25 min + 3 uur wachten
  • 4 stuks
  • *

Lekkere frisse bavarois gemaakt met maar 5 ingrediënten waaronder aardbeien met room, een perfect zomers dessert

#10 Hachee basisrecept
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 3 uur stoven
  • 4-5 personen
  • *

Hét basisrecept om klassieke hachee te maken, een heerlijk zacht stoofvlees met o.a. uien, laurier en kruidnagels. Lekker met aardappelpuree en rode kool!

#11 Makkelijke kippensoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Maak in 30 minuten een heerlijke kippensoep met dit basisrecept inclusief vermicelli en met extra veel groenten, daar knap je van op!

#12 Jachtschotel met stoofvlees
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 6 personen
  • *

Van deze heerlijke traditionele ovenschotel met een laag stoofvlees, aardappelpuree en appel warm je zeker op!

Vind je dit leuk?
32 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel