Hete bliksem
Het basisrecept voor deze heerlijke winterse hete bliksem stamppot met een frisse en zoete appels
ingrediënten
Bereiding
-
Snijd de aardappels in grove stukken. Schil de appels, pel de ui en snijd beide in stukjes. Verhit een pan met water op het vuur. Voeg de aardappels en ui toe, en na 5 minuten de appel. Kook in totaal ca. 15 minuten tot de aardappels gaar zijn.
-
Giet vervolgens af en doe terug in de pan. Pureer met een stamper fijn en maak de stamppot smeuïg met een klont boter en melk. Breng de hete bliksem op smaak met peper, zout en een snufje kaneel. De hete bliksem smaakt lekker met wat gebakken spekjes of een rookworst.
-
Gebruik voor zure appels bijvoorbeeld goudrenetten en voor de zoete appels Jazz.

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!