Hete bliksem

Het basisrecept voor deze heerlijke winterse hete bliksem stamppot met een frisse en zoete appels

Hoofdgerecht 30 min

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de aardappels in grove stukken. Schil de appels, pel de ui en snijd beide in stukjes. Verhit een pan met water op het vuur. Voeg de aardappels en ui toe, en na 5 minuten de appel. Kook in totaal ca. 15 minuten tot de aardappels gaar zijn.

  2. Giet vervolgens af en doe terug in de pan. Pureer met een stamper fijn en maak de stamppot smeuïg met een klont boter en melk. Breng de hete bliksem op smaak met peper, zout en een snufje kaneel. De hete bliksem smaakt lekker met wat gebakken spekjes of een rookworst.

  3. Gebruik voor zure appels bijvoorbeeld goudrenetten en voor de zoete appels Jazz.

Heeft het gesmaakt?
517 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!