Hete bliksem
Het basisrecept voor deze heerlijke winterse hete bliksem stamppot met een frisse en zoete appels
30 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
800 gr geschilde kruimige aardappels
-
500 gr appels ( mix van zoet en zuur )
-
1 grote ui
-
Klont boter
-
Scheut melk
-
peper en zout
-
Snufje kaneel
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snijd de aardappels in grove stukken. Schil de appels, pel de ui en snijd beide in stukjes. Verhit een pan met water op het vuur. Voeg de aardappels en ui toe, en na 5 minuten de appel. Kook in totaal ca. 15 minuten tot de aardappels gaar zijn.
-
Giet vervolgens af en doe terug in de pan. Pureer met een stamper fijn en maak de stamppot smeuĆÆg met een klont boter en melk. Breng de hete bliksem op smaak met peper, zout en een snufje kaneel. De hete bliksem smaakt lekker met wat gebakken spekjes of een rookworst.
-
Gebruik voor zure appels bijvoorbeeld goudrenetten en voor de zoete appels Jazz.
Heeft het gesmaakt?
522 stemmen
Ook lekker