Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Hete bliksem

Het basisrecept voor deze heerlijke winterse hete bliksem stamppot met een frisse en zoete appels

Ingrediënten
  • 800 gr geschilde kruimige aardappels
  • 500 gr appels (mix van zoet en zuur)
  • 1 grote ui
  • Klont boter
  • Scheut melk
  • peper en zout
  • Snufje kaneel

Bereiding
Snijd de aardappels in grove stukken. Schil de appels, pel de ui en snijd beide in stukjes. Verhit een pan met water op het vuur. Voeg de aardappels en ui toe, en na 5 minuten de appel. Kook in totaal ca. 15 minuten tot de aardappels gaar zijn.

Giet vervolgens af en doe terug in de pan. Pureer met een stamper fijn en maak de stamppot smeuïg met een klont boter en melk. Breng de hete bliksem op smaak met peper, zout en een snufje kaneel. De hete bliksem smaakt lekker met wat gebakken spekjes of een rookworst.

Gebruik voor zure appels bijvoorbeeld goudrenetten en voor de zoete appels Jazz.

ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×