Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Hete bliksem

Het basisrecept voor deze heerlijke winterse stamppot met een frisse en zoete touch van appel

Ingrediënten
  • 800 gr geschilde kruimige aardappels
  • 500 gr appels (mix van zoet en zuur)
  • 1 grote ui
  • Klont boter
  • Scheut melk
  • Peper en zout
  • Snufje kaneel

Bereiding
Snijd de aardappels in grove stukken. Schil de appels, pel de ui en snijd beide in stukjes. Verhit een pan met water op het vuur. Voeg de aardappels en ui toe, en na 5 minuten de appel. Kook in totaal ca. 15 minuten tot de aardappels gaar zijn.

zuurkool_stamppot_01-1.jpg
hete_bliksem_01.jpg
hete_bliksem_02.jpg

Giet vervolgens af en doe terug in de pan. Pureer met een stamper fijn en maak de stamppot smeuïg met een klont boter en melk. Breng de hete bliksem op smaak met peper, zout en een snufje kaneel. Lekker met wat gebakken spekjes of een rookworst.

Gebruik voor zure appels bijvoorbeeld goudrenetten en voor de zoete appels Jazz.

Beoordeling (31 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Feestelijke crème brûlée met besjes
Zalm in filodeeg
Kipcocktail met sinaasappel
Kerststol muffins
Crepe Suzette