Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Griesmeel met compote

Gebakken griesmeelpudding met fris zoete aardbei/frambozen compote
 
Ingrediënten
500 ml melk
1 zakje vanillesuiker
1 citroen
6 eetl suiker
75 gr griesmeel
1 ei
Snufje zout
2 eetl boter
250 gr aardbeien
125 gr frambozen
 
Bereiding
Rasp de schil van de citroen en doe deze met de melk, vanillesuiker en 3 eetl suiker in een pan. Roer het griesmeel er door heen en laat 5 minuten zachtjes koken totdat er een dikke massa ontstaat. Splits het ei en roer de eidooier door de griesmeel en klop het eiwit en een snufje zout stijf met een schone mixer. Spatel het eiwit door de griesmeel en schenk in een rechthoekige of vierkante schaal van 2 liter en zet een uurtje in de koelkast. Maak ondertussen de compote. Verhit het sap van de geraspte citroen in een pannetje en voeg er 3 eetl suiker aan toe totdat deze opgelost is. Snijd de aardbeien in stukjes en voeg samen met de frambozen toe. Bewaar er nog een paar voor de garnering. Laat 15 min zachtjes pruttelen totdat de frambozen en aardbeien helemaal zacht zijn geworden. Prak eventueel nog grote stukken met een vork fijn. Haal de griesmeel uit de koelkast en snijd de randen los en keer de schaal om op een bord. Snijd er driehoekjes of vierkantjes uit en bak deze in een pan met een beetje boter bruin. Serveer de gebakken griesmeelpudding met de compote en hele aardbeien en/of frambozen.
Beoordeling (9 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst