Gebakken griesmeel met compote

Gebakken griesmeelpudding met fris zoete aardbei/frambozen compote.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Rasp de schil van de citroen en doe deze met de melk, vanillesuiker en 3 eetl suiker in een pan. Roer het griesmeel er door heen en laat 5 minuten zachtjes koken totdat er een dikke massa ontstaat.

Splits het ei en roer de eidooier door de griesmeel en klop het eiwit en een snufje zout stijf met een schone mixer. Spatel het eiwit door de griesmeel en schenk in een rechthoekige of vierkante schaal van 2 liter en zet een uurtje in de koelkast.

Maak ondertussen de compote. Verhit het sap van de geraspte citroen in een pannetje en voeg er 3 eetl suiker aan toe totdat deze opgelost is. Snijd de aardbeien in stukjes en voeg samen met de frambozen toe. Bewaar er nog een paar voor de garnering.

Laat 15 min zachtjes pruttelen totdat de frambozen en aardbeien helemaal zacht zijn geworden. Prak eventueel nog grote stukken met een vork fijn.

Haal de griesmeel uit de koelkast en snijd de randen los en keer de schaal om op een bord. Snijd er driehoekjes of vierkantjes uit en bak deze in een pan met een beetje boter bruin. Serveer de gebakken griesmeelpudding met de compote en hele aardbeien en/of frambozen.

3 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!