Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Arretjescake

Traditionele Hollandse cake met o.a. boter, cacao en stukjes koek die je maakt in 20 minuten zonder oven

Ingrediënten
Benodigdheden

Bereiding

 Doe de eieren in een kom samen met de basterdsuiker en mix met een mixer 2 minuutjes. Zeef de cacao er bij.

 Giet beetje bij beetje de gesmolten boter erbij en mix er doorheen. Kruimel de koekjes, ik doe een gedeelte fijn een gedeelte grof voor een goede mix. Schep de stukjes koek door het mengsel.

 Bekleed de cakevorm met folie. Doe het mengsel hierin en druk goed aan. Zet de arretjescake ca. 4 uur in de koelkast, het liefst een hele nacht.

 Tip: ik had een vrij lang cakeblik en heb hem daarom niet geheel gevuld maar voor ¾ zodat hij minder plat werd.

 Let op met rauwe eieren bij ouderen, zieke en zwangere mensen.

Arretjescake

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×