Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Arretjescake

Traditionele Hollandse cake met o.a. boter, cacao en stukjes koek die je maakt in 20 minuten zonder oven

Ingrediënten
Benodigdheden

Bereiding

 Doe de eieren in een kom samen met de basterdsuiker en mix met een mixer 2 minuutjes. Zeef de cacao er bij.

 Giet beetje bij beetje de gesmolten boter erbij en mix er doorheen. Kruimel de koekjes, ik doe een gedeelte fijn een gedeelte grof voor een goede mix. Schep de stukjes koek door het mengsel.

 Bekleed de cakevorm met folie. Doe het mengsel hierin en druk goed aan. Zet de arretjescake ca. 4 uur in de koelkast, het liefst een hele nacht.

 Tip: ik had een vrij lang cakeblik en heb hem daarom niet geheel gevuld maar voor ¾ zodat hij minder plat werd.

 Let op met rauwe eieren bij ouderen, zieke en zwangere mensen.

Arretjescake

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×