Hoofdgerechten

Hoofdgerechten

Inspiratie nodig voor een simpel of juist uitgebreid hoofdgerecht? Hier vind je heerlijke, gezonde hoofdgerechten met vlees, kip, vis, vegetarisch of vegan, die makkelijk thuis te maken zijn. Wil je een klassiek gerecht zoals lasagne of stoofvlees, of juist iets nieuws proberen zoals gevulde varkensrolletjes, Parmezaanse kip of mihoen met gamba’s?

Paddenstoelenstoof
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Overheerlijke snelle stoofschotel met verschillende paddenstoelen en herfstige kruiden samen met een romige pastinaakpuree.

Vegetarische quiche met prei
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Een super lekkere hartige taart met prei, champignons en oude kaas die makkelijk te maken is. Perfect als avondmaaltijd of lunch.

Vegan Hollandse pannenkoeken met appel
  • Ontbijt recept
  • 20 min bereidingstijd
  • 4 personen
  • *

De typische Hollandse pannenkoeken met appel en rozijnen voor het hele gezin. 100% plantaardig en binnen een mum van tijd op tafel.

Pompoen ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijke herfstige ovenschotel van een kruidig gehaktmengsel onder een laagje smeuïge pompoenpuree met knapperige pompoenpitten.

Mexicaanse lasagne met tortilla wraps
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Eens een keer iets anders proberen? Maak deze heerlijke ovenschotel met laagjes tortillawraps en een lekkere kruidige saus van gehakt en groenten.

Orzo met groenten ratatouille
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 30 min
  • 4 personen
  • *

Lekkere romige orzo met geroosterde groenten uit de oven, makkelijk gemaakt en bovendien geheel vegan.

Bloemkool met kerrie uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 35 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijke ovenschotel met gehakt, aardappel en bloemkool in een kerriesaus gegratineerd uit de oven.

Geroosterde pompoen van de bakplaat
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 30 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Supermakkelijke traybake uit de oven van kruidige plakken pompoen, paprika en geitenkaas met een (vegetarisch) worstje.

Gnocchi in truffelsaus
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 3 personen
  • *

Perfecte combinatie van zachte pasta kussentjes in een romige truffelsaus met champignons en Parmezaanse kaas.

Pitabroodje caprese
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 5 stuks
  • *

Een klassieke Italiaanse combi van tomaat, mozzarella en basilicum op een pitabroodje met stukjes kruidige kip. Een lekkere en snelle maaltijd.

Plaattaart met paddenstoelen
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 20 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Makkelijk herfstrecept van knapperig bladerdeeg met een topping van o.a. paddenstoelen, walnoten en kaas. Simpel en snel op tafel.

Gevulde zoete aardappels met ei
  • Hoofdgerecht
  • 20 min voorbereiding + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Lekkere en voedzame gevulde zoete aardappels uit de oven met ei, paprika en avocado. Ideaal als avondmaal of als stevige lunch.

Gebakken tempeh salade met pindasaus
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 3 personen
  • *

Lekkere frisse salade met sla en komkommer gecombineerd met krokant gebakken tempeh en pindasaus.

Thaise noedelsalade met mango
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Frisse salade met noedels, mango en komkommer en een lekkere dressing met pinda, sesamolie en limoen. Vegan en klaar in 25 minuten.

Cannelloni met spinazie en zalm
  • Hoofdgerecht
  • 50 min + 30 min oventijd
  • 3 à 4 personen
  • *

Deze opgerolde pastarolletjes gevuld met verse zalm en romige ricotta en verse spinazie maken samen een heerlijke ovenschotel. Extra lekker door de pijnboompitjes.

Vegan linzenballetjes in tomatensaus
  • Hoofdgerecht
  • 25 min kooktijd + 25 min oventijd
  • 4 porties
  • *

De lekkerste plantaardige balletjes voor een borrel, bij een pasta of als je zin hebt in een vegan AVG’tje. Helemaal plantaardig én eiwitrijk.

Gevulde courgette met feta
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 22 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Een lekker licht gerecht van gevulde courgettes uit de oven met o.a. amandelen, couscous en feta. In 15 minuten voorbereid om in de oven te gaan.

Polenta met mediterrane groenten
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 10 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Een overheerlijk gerecht uit het noorden van Italië met de zomerse smaken van een zoete tomatensaus met aubergine, courgette en paprika en natuurlijk Parmezaanse kaas.

Quinoa met gegrilde groenten en halloumi
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 20 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Heerlijk voedzaam gerecht van smaakvolle quinoa met zoete aardappel, aubergine en gegrilde halloumi kaas.

Stromboli (opgerolde pizza)
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Lekkere opgerolde pizza met een vulling van salami, mozzarella en basilicum. Lekker als avondmaal maar ook leuk als hapje.

Pasta alla norma
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijk pastagerecht uit Sicilië met een verse tomatensaus met plakjes gebakken aubergine geserveerd met basilicum en kaas. 

Bao buns
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 30 min wachten
  • 6 stuks
  • *

Deze vegetarische gestoomde broodjes maak je lekker zelf. Gevuld met gemarineerde kipstukjes, wortel en avocado.

Salade met geroosterde bloemkool
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 20 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Goed gevulde maaltijdsalade van kruidige geroosterde roosjes bloemkool met een frisse dressing van avocado en limoen.

Courgette lasagne
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 30 min oventijd
  • 2 tot 3 personen
  • *

Koolhydraatarme lasagne van plakjes courgette, tomatensaus en parmezaanse kaas