Citroenen zitten vol met vitamine C en zijn daardoor ontzettend gezond. Je kunt ze voor zo veel gebruiken in de keuken, bijvoorbeeld in lekkere desserts of verfrissend ingrediënt bij een visgerecht. Of in een lekker drankje!
Deze variant op de tiramisu met citroen en limoncello is een heerlijke afsluiter van je diner. Hij is lekker fris van smaak waardoor hij wat lichter is en minder zwaar dan traditionele tiramisu. De basis zijn uiteraard lange vingers, mascarpone en slagroom aangevuld met Limoncello en citroenen. Dit recept is ook leuk om in glaasjes te serveren als feestelijke afsluiter van het kerstdiner.
Nagerecht
30 min + 4 uur opstijven
6 pers.
Bakrecept
1 uur 10 min + 30 min oventijd
12 pers.
Klassieke en frisse lemon meringue pie met een krokante bodem, frisse vulling en zacht gebrand meringue schuim
Bekijk receptGeroosterde zoete aardappelblokjes, romige feta, knapperige amandelen en verfrissende ingelegde rode ui komen samen in deze heerlijke salade. Geniet van deze kleurrijke en voedzame creatie, perfect afgemaakt met een zoete honing-citroendressing. Dit kan ik elke week wel eten!
Hoofdgerecht
20 min + 20 min oventijd
2 pers.
Maak deze verrukkelijke kokoscake met citroentopping: een fluffy cake met een exotisch tintje. Bedekt met een romige citroenbotercrème en knapperige geroosterde kokos. De combinatie van de zoete kokos en de frisse citroensmaak zorgt voor een heerlijke traktatie.
Bakrecept
40 min + 45 min oventijd
10 pers.