Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Citroen

Salade met kiwi en kip

  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Heerlijke frisse salade met kruidige cajunkip en plakjes kiwi en zachte geitenkaas.

Falafel burger met gegrilde paprika

  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 30 min
  • 3 stuks
  • **

Deze vegetarische burgers zijn gemaakt van kikkererwten die op smaak gebracht zijn met peterselie en citroensap.

Meringuerol met lemon curd en pistache

  • Gebak en taart
  • 30 min + 25 oventijd + 1 uur afkoelen
  • 10-12 personen
  • ***

Een heerlijke glutenvrije rol van zachte meringue met een vulling van mascarpone, lemoncurd en pistache

Clafoutis met mango

  • Nagerecht
  • 15 min + 30 oventijd
  • 6 personen
  • *

Dit Franse dessert bestaat uit fruit overgoten met een beslag gebakken in de oven

Snelle tiramisu met lemon curd

  • Nagerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Deze tiramisu staat binnen 20 min op tafel en is door de lemoncurd lekker fris van smaak, ook lekker na de paasbrunch

Couscous met gegrilde zalm en groenten

  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Dit gerecht met couscous en gegrilde groenten en is heerlijk in combinatie met vis en tzatzikisaus

Mexicaanse huaraches met salsa

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 porties
  • **

De pizzabodem gemaakt van maismeel is de perfecte basis voor lekkere toppings zoals refried beans, salsa en avocado.

Trifle met lemon curd

  • Nagerecht
  • 20 min
  • 6 porties
  • **

Snel en makkelijk toetje van vanilleroom met koekjes en lemon curd.

Peer met geitenkaas uit de oven

  • Voorgerecht
  • 10 min + 12 oventijd
  • 8 stuks
  • *

Heerlijke warme zoete peertjes met zachte geitenkaas uit de oven

Toast met zalm en avocado spread

  • Ontbijt
  • 15 min
  • 3 porties
  • **

Deze romige avocadospread is een heerlijke combinatie met zalm en knapperige komkommer rolletjes. Helemaal geschikt als ontbijt, lunch of als feestelijk voorgerecht.

Vegan quiche met paddenstoelen

  • Hoofdgerecht
  • 60 min
  • 4 personen
  • **

Deze quiche is gemaakt zonder ei en room maar met tofu,wat deze quiche veganistisch maakt. Tevens is de quiche is gevuld met allemaal lekkere groenten.

Pasta met garnalen in romige saus

  • Hoofdgerecht
  • 30 mimuten
  • 2 personen
  • **

Dit pasta gerecht is lekker romig en fris door de toevoeging van citroensap. Een heerlijke combinatie met garnalen en knapperige groene aspergetips.

Pittige garnalen pakketjes met paprika

  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 7 min BBQ
  • 4 stuks
  • *

Op zoek naar een lekker gerechtje voor op de BBQ? Probeer deze garnalenpakketjes en krijg geen spijt

Zelfgemaakte currypasta

  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 3 porties
  • *

Een heerlijke basis van een Indiaas currygerecht op basis van verse ingrediënten

Visspies met basilicumsaus

  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 6 stuks
  • *

Spiesjes van de BBQ (of uit de pan) met witvis en een romige basilicumsaus

Pasta Carbonara met Chorizo

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Een twist op de klassieke pasta carbonara door de toevoeging van chorizo en yoghurt voor een spicy en frisse smaak.

Zoet naanbrood met yoghurt en rood fruit

  • Ontbijt
  • 10 min
  • 2 personen
  • **

Naanbrood kan perfect als ontbijt of lunch in een zoete variant van dit Indiase brood. Samen met Griekse yoghurt en rood fruit is dit een frisse combinatie.

Zalmballetjes met avocadodip

  • Hapjes
  • 40 min
  • 24 stuks
  • **

Een lekkere snack: soort gehaktballetjes alleen dan van zalm met een lekkere frisse avocado dip

Lemon curd

  • Bijgerecht
  • 15 min + 20 wachten + afkoelen
  • 300 ml
  • **

Fris zoete crème op basis van citroenen die lekker is op taart, in je toetje of op scones

Zalm piccata

  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • **

Zalmpannetje met een romige saus van bouillon met kappertjes en citroen

Quinoa lunch salade

  • Lunch
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Deze groene salade met noten, groenten en verse kruiden is helemaal geschikt als gezonde lunch.

Gevulde zalm met spinazie

  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 15 oventijd
  • 4 stuks
  • **

Zalm met een romige vulling van spinazie, een feestelijk gerecht voor de Kerst

Prosecco cocktail met citroen

  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 4 personen
  • *

De feestelijke verrassing van het kerstdiner: frisse cocktail met citroen en munt en suikerrandje

Amandelspijs

  • Gebak en taart
  • 10 min
  • 500 gr
  • *

Zelf amandelspijs maken is heel makkelijk en je hebt maar een paar ingredienten nodig

Bietenwrap met zalm

  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 5 stuks
  • *

Deze bietenwraps bevatten extra groenten en zijn heerlijk in combinatie met gebakken zalm en avocado.

1 2 3 4 5  Alles weergeven

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Risotto met witte asperges en zalm
Asperge salade met geitenkaas
Zomerse noedelsalade met garnalen en mango
Quiche met gerookte zalm en asperges
Asperge salade met Hollandse garnaal