Citroen

Citroenen zitten vol met vitamine C en zijn daardoor ontzettend gezond. Daarnaast kun je citroenen ook gebruiken in het huishouden, als bijvoorbeeld een anti-muggen middeltje.

Panzanella met groene asperges
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 3 personen
  • *

Deze broodsalade met gegrilde groene asperges en tomaatjes in een heerlijke frisse citroendressing is een lekker lentegerecht en ook ideaal om mee te nemen met een picknick.

Romige avocadosoep
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • **

Een heerlijke gezonde avocadosoep met courgette en peterselie die lekker romig is en binnen 20 minuten op tafel staat

Quinoasalade met boerenkool
  • Hoofdgerecht
  • 15 min bereidingstijd + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Boerenkool is een enorm lekkere en voedzame basis voor een salade. Lekker met quinoa, warme appel en pompoen.

Gorgonzoladip
  • Hapjes en snacks
  • 10 min
  • 1 schaaltje
  • *

Dip groenten of toastjes in deze heerlijke gorgonzoladip. Samen met citroen, honing en bieslook brengt het de blauwe kaassmaak mooi in balans. Zeker het proberen waard.

Zalmtartaar
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Lekker fris voorgerecht van een tartaar van kleine stukjes zalm met blokjes komkommer en avocado in een lekkere dressing met citroen.

Glutenvrije kerststol
  • Ontbijt
  • 15 min + 25 min
  • 5 stuks
  • **

Makkelijke glutenvrije & lactosevrije kerststolletjes met amandelspijs vulling. Zo geniet iedereen van het kerstontbijt!

Gemberthee
  • Drankjes
  • 5 min
  • 2 koppen
  • *

Hoe zet je een heerlijke kop verse gemberthee? Ik deel mijn recept inclusief tips! Heerlijk om van te genieten en je knapt er vaak van op

Spaanse ovenschotel met garnalen
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 50 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Op de paella geïnspireerde ovenschotel met rijst, garnalen, gegrilde paprika en olijven. In 20 minuten voorbereid. De oven doet de rest.

Frisse citroentaart
  • Bakrecept
  • 20 min + 35 min oventijd
  • 10 personen
  • **

Een krokante bodem met een zachte friszoete vulling van citroen. Een makkelijk en elegant taartje gemaakt met slechts een paar basisingrediënten.

Vegan taco recept met salsa en guacamole
  • Hoofdgerecht
  • 25 min bereidingstijd + 5 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Ook de bekendste gerechten uit de Mexicaanse keuken zijn makkelijk te veganizen. Wat dacht je van deze vegan taco’s met guacamole? Lekker, simpel én voedzaam.

Feta fourno (feta uit de oven)
  • Voorgerecht
  • 10 min + 25 min oventijd
  • 1 portie
  • *

Een typische Grieks gerecht van gesmolten fetakaas uit de oven met tomaat, paprika, Griekse olijven en voor de liefhebber een pepertje. Lekker als voorgerecht of borrelhapje.

Salade met druiven en noten
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Perfecte combi van sla met zoete druiven, krokante pecannoten en zachte kaas. Lekker als simpele lunch salade of als bijgerecht.

Kokosmakronen
  • Bakrecept
  • 10 min + 20 min oventijd
  • 6 stuks
  • *

Ga lekker zelf kokosmakronen maken met maar 4 ingrediënten. Je maakt ze in maar 30 minuten en ze zijn overheerlijk smeuïg met een krokant korstje.

Frisse citroenmuffins
  • Bakrecept
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 12 stuks
  • **

Makkelijk basisrecept voor heerlijke luchtige en frisse citroenmuffins met de frisse smaken van verse citroen, vanille en een zoete glazuurlaag.

Cannelloni met spinazie en zalm
  • Hoofdgerecht
  • 50 min + 30 min oventijd
  • 3 à 4 personen
  • **

Deze opgerolde pastarolletjes gevuld met verse zalm en romige ricotta en verse spinazie maken samen een heerlijke ovenschotel. Extra lekker door de pijnboompitjes.

Quinoa met gegrilde groenten en halloumi
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 20 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Heerlijk voedzaam gerecht van smaakvolle quinoa met zoete aardappel, aubergine en gegrilde halloumi kaas.

Lactosevrij roomijs
  • Nagerecht
  • 10 min + 5 uur opstijftijd
  • 4 personen
  • *

Eenvoudig te bereiden roomijs dat geschikt is voor een lactosevrij of vegan dieet. Met maar 4 ingrediënten bereid je in 10 minuten het ijs voor om daarna op te laten stijven in de vriezer.

Bruschetta met gegrilde groenten
  • Hapjes en snacks
  • 30 min
  • 10 stuks
  • *

Een heerlijk bruschetta recept met gegrilde groenten zoals courgette, paprika en aubergine en ricotta met citroen.

Watermeloen carpaccio
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijk fris voorgerecht van flinterdunne plakjes watermeloen met een citroendressing en pistachenootjes.

Pasta met courgette en citroen
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijke zomerse pasta met courgette en een fris vleugje van citroen. Lekker met de krokante topping van geroosterde panko en basilicum.

Naanbrood met hummus en groenteballetjes
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Naanbrood met hummus, gegrilde aubergine, groenteballetjes, snelle yoghurtdip en heerlijke korianderolie. Een vegetarisch recept dat in 25 minuten klaar is.

Bladerdeeggebakjes met blauwe bessen
  • Bakrecept
  • 30 min + 25 min oventijd
  • 6 stuks
  • *

Knapperige zoete bladerdeeg gebakjes met een romige vulling van gezoete room met citroen en natuurlijk blauwe bessen.

Bloemkool steaks
  • Bijgerecht
  • 10 min + 15 min
  • 4 stuks
  • *

Smaakvolle bloemkool steaks uit de oven met een kruidig sausje erbij. Een heerlijke vegan variant op de klassieke steak. Klaar in slechts 25 minuten.

Sushi komkommer bootjes
  • Hapjes en snacks
  • 20 min
  • 10-12 stuks
  • *

Je borrelavond is pas echt gezellig met deze knapperige sushi hapjes. Lekker met zachte avocado, gerookte zalm en gerookte paprika mayo.