Romige citroen pasta

Heerlijke frisse vegetarische pasta met citroen, knoflook en Parmezaanse kaas. Lekker met een salade of stukje vis erbij.

Hoofdgerecht 25 min

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de spaghetti gaar in een pan met ruim water en een snuf zout. Als je hem afgiet vang je wat van het kookvocht op.

  2. Snipper het uitje en knoflook fijn. Fruit aan in een pan met een beetje olie of boter. Rasp de citroen en pers het sap uit. Voeg beide toe aan de pan met ui en knoflook. Roer de mascarpone erdoor. Voeg daarna de spaghetti toe en een paar eetlepels van het kookvocht.

  3. Doe de geraspte Parmezaanse kaas erbij en roer alles door elkaar. Breng de citroen pasta op smaak met wat zwarte peper en basilicum.

  4. Tip: voeg je graag wat groenten toe, gebruik dan bijvoorbeeld erwtjes of blokjes courgette. Of wat gebakken garnalen.

  5. Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.

Heeft het gesmaakt?
166 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!