Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pasta met citroen roomsaus

Vegetarisch recept met pasta, erwtjes en walnoten in een frisse en romige citroensaus

Ingrediënten
30 gr boter
Paar blaadjes verse salie, fijngehakt
1 teentje knoflook
200 gr erwtjes (vers of uit de diepvries)
250 ricotta kaas
400 gr pasta
150 ml groente bouillon
250 ml slagroom
60 gr walnoten
Peper en zout
Sap van 1 citroen
Rasp van 1 citroen
Geraspte Parmezaanse kaas (om te garneren)
Verse munt (om te garneren)
 
Bereiding
Verhit de boter in een grote wok of hapjes pan en voeg de salie toe. Hak de knoflook fijn en bak deze in de boter licht bruin. Giet langzaam de bouillon, slagroom en citroensap er bij en laat 5 min pruttelen. Voeg de erwtjes toe en kook 3 min mee. Roer de ricotta er door totdat er een dikke witte saus is ontstaan. Haal de pan van het vuur en roer de walnoten en citroenrasp door. Breng op smaak met nog een beetje peper en zout.
Kook de pasta volgens de verpakking gaar en giet af. Schep de pasta door de roomsaus en verdeel daarna over 4 borden. Bestrooi met Parmezaanse kaas en een beetje munt. De munt geeft een extra frisse smaak aan het gerecht. 
 

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×