Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Pasta met citroen roomsaus

Vegetarisch recept met pasta, erwtjes en walnoten in een frisse en romige citroensaus

Ingrediënten
30 gr boter
Paar blaadjes verse salie, fijngehakt
1 teentje knoflook
200 gr erwtjes (vers of uit de diepvries)
250 ricotta kaas
400 gr pasta
150 ml groente bouillon
250 ml slagroom
60 gr walnoten
Peper en zout
Sap van 1 citroen
Rasp van 1 citroen
Geraspte Parmezaanse kaas (om te garneren)
Verse munt (om te garneren)
 
Bereiding
Verhit de boter in een grote wok of hapjes pan en voeg de salie toe. Hak de knoflook fijn en bak deze in de boter licht bruin. Giet langzaam de bouillon, slagroom en citroensap er bij en laat 5 min pruttelen. Voeg de erwtjes toe en kook 3 min mee. Roer de ricotta er door totdat er een dikke witte saus is ontstaan. Haal de pan van het vuur en roer de walnoten en citroenrasp door. Breng op smaak met nog een beetje peper en zout.
Kook de pasta volgens de verpakking gaar en giet af. Schep de pasta door de roomsaus en verdeel daarna over 4 borden. Bestrooi met Parmezaanse kaas en een beetje munt. De munt geeft een extra frisse smaak aan het gerecht. 
 
Beoordeling (47 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel