Citroen recepten

Citroen recepten

Citroenen zitten vol met vitamine C en zijn daardoor ontzettend gezond. Je kunt ze voor zo veel gebruiken in de keuken, bijvoorbeeld in lekkere desserts of verfrissend ingrediënt bij een visgerecht. Of in een lekker drankje!

Bloemkoolcouscous met feta
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 2-3 personen
  • *

Dit lekkere gerecht van bloemkoolcouscous, paprika en feta bevat veel groenten en is bovendien koolhydraatarm.

Caesar salade
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Het lekkerste recept voor de klassieke caesar salade, maak het zelf! Met zelfgemaakte dressing en krokante knoflook croutons. Optioneel met ansjovis, dit kun je ook weglaten.

Zelfgemaakte ice tea
  • Drankjes
  • 10 min + 6 uur wachttijd
  • 4 tot 6 glazen
  • *

Deze gezonde homemade icetea is heerlijk verfrissend op een warme dag. Met weinig voorbereiding en maar 3 basisingrediënten zet je een heerlijk verfrissend drankje op tafel.

Muhammara dip
  • Hapjes en snacks
  • 10 min
  • 1 schaaltje
  • *

Heerlijke dip uit het Midden-Oosten gemaakt van o.a. geroosterde paprika, walnoot en granaatappel. Lekker met flatbread of op een cracker en bovendien vegan.

Polenta cake met citroen en blauwe bessen saus
  • Bakrecept
  • 25 min + 40 min oventijd + 10 min afkoelen
  • 12 personen
  • *

Met polenta en amandelmeel maak je deze heerlijke met honing gezoete cake met de smaken citroen en verse tijm. Serveer het met een makkelijk te bereiden blauwe bessensaus. Ook fijn, de cake is gluten- en lactosevrij.

3 x fruitwater maken
  • Drankjes
  • 10 min
  • 1 liter
  • *

Heerlijk fris en gezond water met smaakjes gemaakt met vers fruit, ideaal voor op tafel in de zomer of als lekkere dorstlesser tussendoor. 

Quiche met asperges
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Een heerlijke hartige taart met een vulling van groene en/of witte asperges, zachte geitenkaas en een vleugje citroen, lekker als lunch of avondmaal.

Vispakketjes met citroen van de barbecue
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 8 min bakken
  • 2 stuks
  • *

Makkelijke bbq vis pakketjes met zacht gestoomde vis, citroen, kruidenboter en bosui.

Surf en turf BBQ spiezen
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Het lekkerste van de zee en het beste van het land samen op een spies. Deze lekkere combinatie van vlees en vis is heerlijk op de BBQ.

Pizza met groene asperges en ricotta
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 20 min
  • 4 personen
  • *

Een heerlijke pizza met mooie contrasterende smaken zoals zoetzure citroen, romige ricotta, zoute ansjovis, zoete tomatensaus en natuurlijk gegrilde groene asperges.

Citroen kokos cheesecake
  • Bakrecept
  • 25 min + 1 uur 10 min oventijd
  • 12 personen
  • *

Bak deze heerlijke frisse cheesecake met lemoncurd en een vleugje kokos in de oven. De bodem is gemaakt van speculaasjes. Klinkt als een heerlijke combi toch?

Aardbeientaartjes
  • Nagerecht
  • 40 min + 20 min oventijd
  • 10 stuks
  • *

Prachtige en lekkere aardbeien tartelettes met een krokante bodem, een frisse citroen roomvulling en een topping van verse aardbeien.

Appelroosjes met bladerdeeg
  • Hapjes en snacks
  • 45 min + 25 min oventijd
  • 20 stuks
  • *

Super leuk hapje voor moederdag: schijfjes appel opgerold met bladerdeeg in de vorm van een roos

Koolsalade met appel
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 4 personen
  • *

Koolsalade, ook wel coleslaw genoemd, van witte kool en peen julienne met een romige en frisse dressing met een snufje kerrie. Een klassieker voor bij de BBQ of pitabroodje.

Toast met aardbeien en brie
  • Ontbijt recept
  • 15 min + 10 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Tip voor moederdag: heerlijke warme brie met aardbeien en basilicum op toast

Fatayer
  • Voorgerecht
  • 35 min + 20 min oventijd
  • 12 stuks
  • *

Stap voor stap krokante deeg driehoekjes gevuld met spinazie en walnoot

Asperges met zalm en bieslooksaus
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Gerookte zalm en asperges zijn een perfecte combinatie. Zeker met deze romige bieslooksaus en gekookte aardappeltjes erbij.

Pittige garnalen pakketjes met paprika
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 7 min BBQ
  • 4 stuks
  • *

Op zoek naar een lekker gerechtje voor op de BBQ? Probeer deze garnalenpakketjes met groene paprika en olijven. Heerlijk.

Lemon bars
  • Bakrecept
  • 10 min + 1 uur 5 min oventijd
  • 9 stuks
  • *

Lekkere frisse citroen repen met een brosse bodem en een zachte fruitige topping van citroen.

Lente pasta
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 3 personen
  • *

Een lekkere groene pasta met asperges en erwtjes in een romige pestosaus die lekker fris smaakt door de toegevoegde citroen.

Italiaans vispakketje
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 15 min oven/bbq
  • 4 personen
  • *

Makkelijk en gezond vispakketje met groente, basilicum en pijnboompitten uit de oven of van de barbecue. Lekker met balsamico azijn.

Citroen paascake
  • Bakrecept
  • 30 min + 25 min oventijd + 2 uur afkoelen
  • 9 personen
  • *

Leuke citroen paascakejes met een topping van room met abrikoosjes in de vorm van een spiegelei

Salade met peer en walnoot
  • Voorgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Lekkere frisse salade met licht gebakken peer, geitenkaas en een crunch van walnoot. Lekker als lunch of bijgerecht

Gebakken ricotta dip uit de oven
  • Hapjes en snacks
  • 10 min + 25 min oventijd
  • 1 portie
  • *

Upgrade je borrelplank met deze romige ricotta dip uit de oven met citroen en rozemarijn. Heerlijk met wat (zelfgemaakt) focaccia brood of knapperige toastjes.