Tomaat recepten

Tomaat recepten

De tomaat is een groentevrucht afkomstig van de tomatenplant. De rijpe vrucht kun je eten, is heel gezond en bevat veel vitaminen en antioxidanten. Met tomaatjes kun je zo veel lekkers maken, verwerk tomaten in pasta’s, sauzen, salades en nog veel meer. Vind hier de lekkerste recepten met tomaat.

Gezonde eiwit omelet met groenten
  • Lunch recept
  • 15 min + 15 min oventijd
  • 1 persoon
  • *

Deze omelet uit de oven met courgette, tomaat en mozzarella is heel luchtig en bevat weinig vetten en veel eiwitten waardoor je een lang vol gevoel hebt. De schuimomelet klop je op met een mixer waardoor hij extra luchtig wordt.

Paprika courgettesoep
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Zin in een heerlijke, gezonde en smaakvolle soep? Probeer dan onze paprika courgettesoep, een eenvoudig en voedzaam gerecht dat heerlijk vullend is.

Pittige lasagne
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Zin in een beetje pit op je bord? Maak dan deze heerlijke pittige lasagne, boordevol smaak en verschillende kruiden. Gegarandeerd een nieuwe favoriet voor liefhebbers van pikant eten.

Caprese toast
  • Lunch recept
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Deze caprese toast is bereid met liefde en lekkere ingrediënten! Geroosterde sneetjes brood met zelfgemaakte kruidenboter, belegd met verse tomaat, romige mozzarella en smaakvolle basilicum. Heerlijk gesmolten in de pan, om te delen of lekker zelf op te eten…

Groenten uit de oven met feta
  • Bijgerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Een simpel maar heerlijk bijgerecht dat je in no-time in de oven hebt staan: groenten uit de oven met feta. Een kleurrijk en smaakvol gerecht met aardappeltjes, verse groenten en kruiden, afgemaakt met wat feta.

Romige artisjok pastasalade
  • Hoofdgerecht
  • 15 min bereidingstijd + 15 min kooktijd
  • 4 porties
  • *

Zin in een romige, kleurrijke en frisse pastasalade? Dan is dit recept voor jou! Het recept is helemaal plantaardig en kan glutenvrij gemaakt worden. Met de artisjokharten, yoghurtdressing en kleurrijke groenten heb je in 25 minuten een snelle en voedzame maaltijd op tafel staan!

Mediterraans groentepannetje
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Een heerlijk mediterraans groentepannetje, vol verse groenten en kruiden. Gegarneerd met witte kaas en een schijfje citroen als finishing touch. Een gezonde en kleurrijke maaltijd, perfect om te delen met vrienden of familie.

Vegetarische oesterzwam shoarma
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 4 stuks
  • *

Een heerlijke twist op shoarma met ons vegetarische recept voor oesterzwam shoarma. Met frisse groenten op een flatbread, afgemaakt met wat tzatziki. Eenvoudig, smakelijk en perfect voor een snelle maaltijd.

Pasta met aubergine
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Lekkere vegetarische pasta met aubergine en cherrytomaatjes in een smaakvolle tomatensaus. Een makkelijk basisrecept met pasta en verse ingrediënten dat je in 25 min op tafel zet.

Salade met brie en walnoten
  • Lunch recept
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Geniet van een smaakvolle en frisse salade met brie en walnoten. De mix van knapperige sla, romige brie en hartige walnoten, afgemaakt met een zoete honingdressing zorgt voor een heerlijke combinatie.

Geroosterde tomaten uit de oven
  • Bijgerecht
  • 10 min + 25 min oventijd
  • 6 stuks
  • *

Een eenvoudig en heerlijk bijgerecht van geroosterde tomaten met panko en Parmezaanse kaas uit de oven. Dit zorgt voor een mooi krokant korstje. Lekker bij een pasta of aardappeltjes. In slechts 10 minuutjes heb je dit in de oven staan!

Bruschetta met mango salsa
  • Hapjes en snacks
  • 15 min bereidingstijd + 10 min baktijd
  • 4 personen
  • *

Deze verrassende bruschetta met mango, tomaat en limoen is zo onwijs lekker, fris en prachtig van kleur. Ideaal als fris borrelhapje voor de zomer!

Salade met zoete aardappel en feta
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Geroosterde zoete aardappelblokjes, romige feta, knapperige amandelen en verfrissende ingelegde rode ui komen samen in deze heerlijke salade. Geniet van deze kleurrijke en voedzame creatie, perfect afgemaakt met een zoete honing-citroendressing. Dit kan ik elke week wel eten!

Portobello pizza's
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 10 min oventijd
  • 2 stuks
  • *

Heerlijke portobello pizza's die je in 10 minuutjes in de oven of op de BBQ hebt staan. Portobello's gevuld met pizzasaus, tomaatjes, mozzarella en afgemaakt met basilicum. Een heerlijk gerecht dat perfect samengaat met een frisse salade!

Pasta met tonijn en spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Maak dit smaakvolle en simpele hoofdgerecht van pasta met tonijn en spinazie. Lekker in combinatie met de cherrytomaten, groene pesto en witte kaasblokjes. Het is een heerlijke maaltijd die snel op tafel staat.

Salade met burrata en perzik
  • Voorgerecht
  • 10 min
  • 2 personen
  • *

Een zomerse salade met burrata en perzik. Een heerlijke combinatie van sappige perzikpartjes, romige burrata en knapperige sla. Maak de salade af met pijnboompitten, verse basilicum en wat balsamicocrème. In slechts 10 minuten op tafel en ideaal als voorgerecht, lunch of bijgerecht.

Griekse pitabroodjes met tzatziki
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 5 stuks
  • *

Lekkere Griekse pitabroodjes met gyros, zelfgemaakte tzatziki, feta en rode ui. Perfect voor een smakelijke en makkelijke maaltijd die je binnen 15 minuten maakt!

Courgette spies met marinade
  • Bijgerecht
  • 10 min bereidingstijd + 15 min baktijd
  • 10 spiesen
  • *

Deze heerlijke en kleurrijke courgettespiesjes zijn makkelijk om te maken, perfect als plantaardige optie bij de BBQ en ook lekker voedzaam. Zo verras je zelfs de vleeseters met groenten!

​​Linguine met courgette en pesto
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Een heerlijk gerecht van linguine met courgette, tomaatjes en burrata, afgemaakt met geroosterde pijnboompitten en verse basilicum. Binnen 25 minuutjes heb je deze eenvoudige en lekkere maaltijd op tafel staan.

Griekse pastasalade
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Maak deze heerlijke Griekse pastasalade: een combinatie van feta, olijven, gegrilde paprika en een verfrissende dressing zorgt voor een mix van mediterrane smaken. Perfect als lunch of bijgerecht bij een BBQ.

Mexicaanse nacho's uit de oven
  • Hapjes en snacks
  • 15 min + 5 min grill of oven
  • 4 personen
  • *

Zelf nachos maken met dit makkelijke en snelle recept voor Mexicaanse nacho's uit de oven. Met tortilla chips, tomaat, avocado en maïs onder lekker veel gegratineerde kaas. Een topper op elk feestje of gewoon lekker samen op de bank.

Cheeseburger maken
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Geniet van een heerlijke klassieke cheeseburger! Ons recept bevat sappige hamburgers met gesmolten cheddar, plakjes tomaat en gebakken rode ui. Perfect voor een gezellige maaltijd of een zomerse barbecue.

Pasta met rode pesto
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Iedereen kent de pasta met groene pesto wel, maar wil je een keer afwisselen dan moet je zeker dit gerecht met rode pesto eens proberen. Een hele andere smaak maar net zo makkelijk en snel klaar!

Hartig ontbijttaartje
  • Ontbijt recept
  • 15 min + 20 min oventijd
  • 2 stuks
  • *

Geniet in het weekend van dit lekkere hartige taartje. Met slechts 2 plakjes deeg, spekjes, gedroogde tomaatjes, eieren, room en kruiden maak je een heerlijke start van de dag. Ook leuk voor Vaderdag!