Tomaat

De tomaat is groentevrucht afkomstig van de tomatenplant. De rijpe vrucht kun je eten, is heel gezond en bevat veel vitaminen en de antioxidant lycopeen. De rest van de plant is giftig en behoort tot het geslacht nachtschade. Tomaatjes kunnen variëren van een bittere smaak tot een zoete smaak en zijn heerlijk in bijna alle gerechten.

Vegan wraps met tofu reepjes
  • Lunch
  • 15 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Ben je nog op zoek naar een makkelijke en snelle lunch? Met deze wraps zit je altijd goed. Lekker, simpel en verantwoord.

Pasta alla norma
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • **

Heerlijk pastagerecht uit Sicilië met een verse tomatensaus met plakjes gebakken aubergine geserveerd met basilicum en kaas. 

Vegan pizza met kleurrijke groenten
  • Hoofdgerecht
  • 8 min + 12 min oventijd
  • 2 pizza's
  • **

Een heerlijke en makkelijke vegan pizza, die helemaal plantaardig is, met kleurrijke groenten en een zelfgemaakte tomatensaus!

Snelle ravioli salade
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Supersnelle pastasalade met gevulde deegkussentjes, gegrilde paprika en rode pesto. Lekker als lunch of lichte avondmaaltijd.

Tomaatjes gevuld met pesto
  • Hapjes en snacks
  • 20 min
  • 15 stuks
  • *

Deze met roomkaas en pesto gevulde cherrytomaatjes zijn lekker als vegetarisch borrelhapje op een feestje of te gebruiken als tapashapje.

Voedzame quinoa burgers
  • Hoofdgerecht
  • 15 min bereidingstijd + 30 min oventijd + 15 min rusttijd
  • 4 burgers
  • **

Zin in een stevige burger? Probeer dan eens deze quinoa zwarte bonen burgers! Helemaal plantaardig, glutenvrij en boordevol eiwitten en vezels. Het lekkerst op een broodje!

Rucolasalade met tomaatjes
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 4 personen
  • *

Een eenvoudige rucola salade met Italiaanse top ingrediënten zoals balsamico crème en Parmezaanse kaas flakes. Extra lekker door de geroosterde pijnboompitjes.

Klassiek broodje hamburger
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 stuks
  • **

Een broodje hamburger op klassieke wijze, maar dan wel zelfgemaakt met heerlijke toppings zoals uitgebakken spek, tomaat en augurk. Lekker met homemade hamburgersaus.

Pasta met burrata
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Een pasta met een zoete tomatensaus, courgette en een romige bol burrata. Eenvoudig te bereiden en in 20 minuten klaar.

Gnocchi traybake met pesto
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Super makkelijke bakplaat met gnocchi, groenten en pesto uit de oven. In 10 minuten voorbereid en heerlijk met de romige ricotta erbij.

Groentepakketjes van de BBQ
  • Bijgerecht
  • 10 min + 10 min
  • 3 stuks
  • *

Goed gevulde pakketjes gevuld met o.a. courgette, tomaatjes en lekkere kruiden. Te bereiden op de BBQ of in de oven. 

Nacho's met pulled chicken
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 8 min oventijd
  • 3 personen
  • **

Het is heerlijk snacken van deze ovenschotel met nacho’s, BBQ pulled chicken en groenten

Vegan plaattaart met groenten
  • Hoofdgerecht
  • 15 min bereidingstijd + 30 min oventijd
  • 1 plaattaart
  • **

De lekkerste plaattaarten maak je zelf en dat met maar een paar ingrediënten! Wat dacht je van groenten en kikkererwten? Kleurrijk én heel smaakvol!

Spaanse pastasalade
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Waan je in Spanje met deze pittige pastasalade met chorizo, manchego kaas en olijven.

Tofu spiesjes met groenten
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 15 min rusttijd
  • 12-18 spiesjes
  • **

Dacht jij dat een vegan BBQ ingewikkeld was? Met deze pittige tofu spiesjes met groenten is het allesbehalve saai. 100% plantaardig, voedzaam en ontzettend smaakvol, daar scoor je punten mee!

Orzo salade met pesto
  • Lunch
  • 20 min
  • 4-6 personen
  • *

Deze pastasalade van orzo met tomaatjes, pesto en mozzarella is snel klaar en heerlijk als lunch op een warme dag of als bijgerecht bij de BBQ.

Macaroni salade
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 4-6 personen
  • **

Makkelijk recept voor een koude macaroni salade met komkommer en tomaat in een romige maar lichte saus. Een ideale salade voor bij de barbecue.

Quesadillas met gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 stuks
  • *

Heerlijke licht krokante wraps met een vulling van kruidig gehakt, kaas en maïs. Lekker als lunch of makkelijke en snelle avondmaaltijd.

Mexicaanse nacho's uit de oven
  • Hapjes en snacks
  • 15 min + 5 min grill of oven
  • 4 personen
  • *

Makkelijke hartige snack van nacho chips met tomaat, avocado en maïs onder lekker veel gegratineerde kaas. Een topper op elk feestje of gewoon lekker samen op de bank.

Glutenvrije burgers
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 4 personen
  • **

Maak zelf deze makkelijk te bereiden glutenvrije burgers. Ze zijn heerlijk gekruid en hebben een stevige bite. Lekker met verse toppings.

Pasta pesto met kip
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • **

Dit lekkere en makkelijke recept met pasta en kip in een lekkere romige pestosaus moet je een keer geprobeerd hebben!

Tomatenrijst met kip
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Dit makkelijke recept is ideaal als je wat minder budget hebt. Vanaf €1,97 p.p. kook je deze kruidige rijst met kip en witte kaas. Lekker koken hoeft niet duur te zijn.

Sperziebonen salade met feta
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Lekkere en frisse salade met sperziebonen, feta en croutons op smaak gebracht met een heerlijke balsamico dressing

Spaanse paella
  • Hoofdgerecht
  • 1 uur
  • 4 personen
  • **

Stap voor stap heerlijke Spaanse paella maken met kip, chorizo en garnalen. Lekker van de BBQ of gewoon op je fornuis.