Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Tomaat

De tomaat is groentevrucht afkomstig van de tomatenplant. De rijpe vrucht kun je eten, is heel gezond en bevat veel vitaminen en de antioxidant lycopeen. De rest van de plant is giftig en behoort tot het geslacht nachtschade. Tomaatjes kunnen variëren van een bittere smaak tot een zoete smaak en zijn heerlijk in bijna alle gerechten.

Barbecue pulled jackfruit wraps
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • **

Een vegan variant van de pulled pork, gemaakt van jackfruit. In een wrap gevuld met mangosalsa, avocado en een knoflookdressing

Vegetarische paella
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijke goed gevulde paella met o.a. paprika, wortel en erwtjes in een heerlijke kruidige Spaanse saus

Bloemkool pizza schotel
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 3 personen
  • **

Heerlijke koolhydraatarme ovenschotel die grotendeels uit groenten bestaat aangevuld met pizzasaus en kaas

Pastaschelpen met spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 min oventijd
  • 2 personen
  • **

Vegetarische pastaschotel met grote pastaschelpen (conchiglioni) gevuld met ricotta en spinazie in een heerlijke tomatensaus

Vegan stoofvlees van jackfruit
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 30 min stomen
  • 4 personen
  • **

Een heerlijk vegan stoofvlees op basis van jackfruit, op smaak gebracht met onder andere laurier en kruidnagels. Lekker met wat frietjes en (vegan) mayonaise.

Turkse dürüm
  • Hoofdgerecht
  • 25 min minuten
  • 4 stuks
  • *

Lekkere fastfood met Turkse twist: goed gevulde wraps met kruidige reepjes, kool en tomaat met knoflooksaus

Gyros ovenschotel met aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 2 personen
  • **

Snelle en makkelijke ovenschotel van aardappeltjes, tomaatjes en gyros, lekker met wat knoflooksaus en sla

Mexicaanse bonenschotel met ei
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 15 min oventijd
  • 2 à 3 personen
  • **

Heerlijke vegetarische ovenschotel met bonen, mais en eieren geserveerd met avocado en zure room

Lasagne met paprika
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 45 min oventijd
  • 4
  • *

Heerlijke lasagne met gehakt en tomatensaus met een lekkere toevoeging van geroosterde paprika

Babi pangang
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • **

Babi pangang van de afhaal Chinees nu zelf thuis gemaakt van stukjes gebakken vlees in een heerlijke zoetzure saus

Kip pesto ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Makkelijke ovenschotel van aardappeltjes met kip en een Italiaanse twist van pesto, tomaat en mozzarella

Lasagnette
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 3-4 personen
  • *

Makkelijke en snelle variant op de lasagne zonder oven maar uit de pan met stukjes lasagnebladen in een heerlijke saus

Tomaten-crèmesoep
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Gevulde zoete aardappel met chili con carne
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + poffen
  • 4 stuks
  • **

Gezonde zoete aardappel met Mexicaanse chili con carne. Lekker met guacamole, peterselie en zure room.

Groentegratin
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 45 min oventijd
  • 3-4 personen
  • **

Heerlijke gratin uit de oven met plakjes courgette, wortel, tomaat en aardappel in room en gegratineerd met kaas

Tortilla wrap pizza
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 8 min oventijd
  • 8 stuks
  • *

Makkelijke en snelle pizza’s, ook wel tortizza genoemd, op basis van tortilla wraps belegd met groenten. Lekker als snelle lunch of lichte maaltijd.

Vegetarische stoofschotel
  • Hoofdgerecht
  • 60 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijke goed gevulde stoofpot zonder vlees maar met champignons, wortel en aardappel

Ovenschotel met tonijn
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Heerlijke Italiaanse ovenschotel met pasta, tonijn uit blik en aubergine onder een gegratineerd laagje kaas

Griekse aardappel stoof met sperziebonen
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 3 à 4 personen
  • *

Heerlijk snel eenpansgerecht van aardappels en sperziebonen in tomatensaus met een snuf kaneel en oregano

Focaccia met tomaat
  • Hapjes en snacks
  • 25 min + 30 min oventijd + 45 min rijzen
  • 1 brood
  • **

Makkelijk basis recept voor het maken van een luchtige focaccia brood met tomaatjes en rozemarijn

Mexicaanse bloemkoolrijst
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 3 a 4 personen
  • **

Lekkere kruidig Mexicaans gerecht dat bijna geheel uit groenten zoals bloemkoolrijst, tomaat en maïs bestaat en bovendien koolhydraatarm is.

Aardappelbrood met tomaat
  • Lunch
  • 30 min + 40 oventijd + 1 uur rijzen
  • 1 brood
  • **

Dit hartig brood op basis van aardappel en gedroogde tomaatjes is heerlijk als lunch of snack.

Koolhydraatarme cannelloni bolognese
  • Hoofdgerecht
  • 60 min + 20 min oventijd
  • 3 à 4 personen
  • *

Een koolhydraatarme ovenschotel van courgette cannelloni gevuld met een bolognese saus op een romige bodem van spinazie en ricotta

Melanzane parmigiana
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Heerlijk Italiaans recept voor melanzane parmigiana uit de oven met laagjes aubergine, mozzarella, tomatensaus en uiteraard Parmezaanse kaas

Indische quiche
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 45 min oventijd
  • 6 personen
  • **

Quiche met een Indische twist van gekruid gehakt en diverse groenten op smaak gebracht met o.a. ketjap en sambal

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×