Tomaat

De tomaat is groentevrucht afkomstig van de tomatenplant. De rijpe vrucht kun je eten, is heel gezond en bevat veel vitaminen en de antioxidant lycopeen. De rest van de plant is giftig en behoort tot het geslacht nachtschade. Tomaatjes kunnen variëren van een bittere smaak tot een zoete smaak en zijn heerlijk in bijna alle gerechten.

Omelet met avocado
  • Lunch
  • 15 min
  • 1 persoon
  • **

Deze lunch van omelet met avocado, pesto en tomaatjes is niet alleen gezond, maar ook erg smakelijk. Extra lekker met feta erbij.

Avocado pasta
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Maak zelf deze romige pasta op basis van avocadosaus met (vega)spekjes en tomaatjes. Een heerlijk en makkelijk pastagerecht.

Plaattaart met zoete aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Lekkere krokante plaattaart van bladerdeeg met plakjes zoete aardappel, geitenkaas en pecannoten. Een heerlijk combinatie.

Zoete aardappel en broccoli van de bakplaat
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 30 min oventijd
  • 2 à 3 personen
  • *

Gezonde en voedzame baketray met kruidige stukken zoete aardappel, kikkererwten, broccoli, lekker en bovendien vegetarisch!

Butter paneer curry
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 3 personen
  • **

Een eiwitrijke, vegetarische curry vol met groenten zoals broccoli, doperwten en paprika en krokante blokjes gebakken paneer

Italiaanse amuse lepels
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 10 lepels
  • **

Deze feestelijke appetizer met klassieke Italiaanse smaken van tomaat, mozzarella en basilicum is leuk op een feestje of vooraf aan een diner.

Tomatentartaar met burrata
  • Voorgerecht
  • 35 min + 30 min marineren
  • 4 personen
  • **

Een feestelijk en heerlijk voorgerecht van gemarineerde tomatenblokjes met zachte burrata en krokante stukjes Parmezaan.

Borrelkrans voor kerst
  • Hapjes en snacks
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Gezellige kerstborrel op de planning? Maak dan deze feestelijke krans van rozemarijn met lekkere toppings. Ook leuk als voorafje bij het kerstdiner.

Hartig Sinterklaas bladerdeeghapje
  • Hapjes en snacks
  • 10 min + 30 min oventijd
  • 10 stuks
  • *

Supermakkelijke hartige snack van bladerdeeg in de vorm van een letter S voor Sinterklaas. Lekker bij de borrel of bij een kom soep.

Risotto uit de oven met cherrytomaatjes
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Laat de oven zijn werk doen met deze heerlijke romige risotto met champignons en tomaatjes.

Pompoen chili
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 3 personen
  • **

Met dit heerlijke chili pannetje van o.a. pompoen, paprika en bonen in een kruidige Tex Mex saus krijg je stiekem best veel groenten binnen.

Gevulde portobello in tomatensaus
  • Bijgerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Een overheerlijk ovengerecht met portobello´s gevuld met ricotta en paprika en gegratineerd met kaas. Lekker met wat verse peterselie eroverheen.

Gnocchi bolognese ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Probeer eens deze lekkere variant van de pasta bolognese op basis van gnocchi met mozzarella uit de oven.

Herfstsalade met pompoen
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 35 min
  • 2 personen
  • **

Een heerlijke salade met alle smaken van de herfst namelijk met pompoen, pecannoten, geitenkaas, rode ui en balsamico.

Chana masala
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Deze chana masala is een populair Indiaas gerecht. Gemaakt met een heerlijke Indiase kruidenmix en kikkererwten

Feta fourno (feta uit de oven)
  • Voorgerecht
  • 10 min + 25 min oventijd
  • 1 portie
  • *

Een typische Grieks gerecht van gesmolten fetakaas uit de oven met tomaat, paprika, Griekse olijven en voor de liefhebber een pepertje. Lekker als voorgerecht of borrelhapje.

Snelle bolognesesaus
  • Bijgerecht
  • 1 uur
  • 4 personen
  • *

Maak zelf je verse bolognesesaus van gehakt in een kruidige tomatensaus. Lekker met pasta en geraspte kaas.

Pasta met geroosterde pompoen 
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Een heerlijk bordje pasta met blokjes geroosterde pompoen in een romige pompoensaus met walnoten en salie.

Pompoen ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Heerlijke herfstige ovenschotel van een kruidig gehaktmengsel onder een laagje smeuïge pompoenpuree met knapperige pompoenpitten.

Mexicaanse lasagne met tortilla wraps
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Eens een keer iets anders proberen? Maak deze heerlijke ovenschotel met laagjes tortillawraps en een lekkere kruidige saus van gehakt en groenten.

Orzo risotto met ratatouille
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 30 min
  • 4 personen
  • *

Lekkere romige orzo met geroosterde groenten uit de oven, makkelijk gemaakt en bovendien geheel vegan.

Vegan wraps met kikkererwtensalade
  • Lunch
  • 10 min
  • 4 wraps
  • **

Volkoren wraps met een vezelrijke vulling van kikkererwten. Ideaal als lunch voor op school, werk of voor onderweg. Lekker, gezond en helemaal plantaardig.

Patatas bravas
  • Bijgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

De authentieke Spaanse patatas bravas aardappeltjes met een heerlijke zelfgemaakte patatas bravas saus. Makkelijk zelf thuis gemaakt met dit recept. 

Broodje bapao
  • Bijgerecht
  • 20 min bereidingstijd + 10 min stoomtijd + 1 uur 55 min rijstijd
  • 10 broodjes
  • **

Probeer deze gestoomde broodjes eens uit, gevuld met een kruidige vulling van (vega) gehakt en kruiden. Lekker met chilisaus!