Tomaat

De tomaat is groentevrucht afkomstig van de tomatenplant. De rijpe vrucht kun je eten, is heel gezond en bevat veel vitaminen en de antioxidant lycopeen. De rest van de plant is giftig en behoort tot het geslacht nachtschade. Tomaatjes kunnen variëren van een bittere smaak tot een zoete smaak en zijn heerlijk in bijna alle gerechten.

Omeletrolletjes met feta en walnoten
  • Tussendoortjes
  • 10 min + 5 min + 5 min
  • 8 stuks
  • **

Lekkere gezonde omeletrolletjes met rode bieten hummus en feta, heerlijk als lunch of hapje! En bovendien koolhydraatarm

Taco’s met gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • **

Krokante tacoschelpen gevuld met een heerlijk gekruid gehaktmengsel en toppings. Een TexMex topper die bij iedereen in de smaak valt!

Zaalouk (auberginesalade)
  • Voorgerecht
  • 1 uur
  • 4 personen
  • **

Een smaakvolle Marokkaanse dip op basis van aubergine en tomaat. Lekker als voorgerecht of als bijgerecht.

Vegan tosti met hummus
  • Lunch
  • 5 min + 5 min
  • 2 personen
  • **

Een heerlijke vegan tosti met hummus, kaas, champignons, olijven en zongedroogde tomaten.

Stokbroodje kruidenboter nachos
  • Hapjes en snacks
  • 15 min + 15 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Een combinatie van nacho’s en borrelbrood uit de oven bestaande uit dunne plakjes stokbrood met kruidenboter gegratineerd met kaas

Gnocchi met pesto en courgette
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Super snel pastagerecht van gnocchi met pesto, ideaal als je snel iets lekker op tafel wil hebben!

Mexicaanse salade
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Lekkere frisse salade met een Tex Mex twist van nacho’s en een lekkere dressing met limoen en Mexicaanse kruiden

Tomatensalade met burrata
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 2 borden
  • *

Serveer deze mooie Italiaanse salade van verschillende soorten tomaat met een bol zachte burrata en je bent in heaven!

Turkse bulgursalade (kisir)
  • Bijgerecht
  • 25 min + 1 uur afkoelen
  • 4 personen
  • **

Deze frisse koude salade van bulgur met o.a. tomaat en komkommer, ook wel Kisir genoemd, is heerlijk op een warme dag of bij de BBQ

Chili con carne bowl
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 2 personen
  • **

De bekende chili con carne maar dan in een andere vorm, in een gezellige bowl met bloemkoolrijst voor een extra portie groenten

Griekse stokbroodjes met tzatziki
  • Lunch
  • 25 min
  • 8 stuks
  • *

Lekker als lunch of als hapje: een krokant geroosterd broodje met komkommer en tzatziki en toppings

Vegan moussaka
  • Hoofdgerecht
  • 45 min oventijd + 45 min
  • 4 personen
  • **

Heerlijke Griekse ovenschotel met aardappeltjes, vegetarisch gehakt en vegan bechamelsaus

Pasta all'arrabbiata
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Heerlijke spaghetti in een heerlijke licht pittige zelfgemaakte tomatensaus van roma tomaatjes en chili, lekker met Parmezaanse kaas

Tabouleh salade
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 6 personen
  • *

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Romige vegan risotto
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • **

Een heerlijk basis recept voor een vegan risotto die toch lekker romig en smeuïg is

Vegetarische barbecue burgers
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 2 stuks
  • **

Heerlijke zelfgemaakte vegetarische burgers van kikkererwten en barbecuesaus met een simpele komkommersalade

Broodje gezond
  • Lunch
  • 15 min
  • 2 stuks
  • *

Maak zelf een lekker broodje gezond voor de lunch met o.a. kaas, tomaat, ei en komkommer

Broccolischotel met brie
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 min oventijd
  • 3 à 4 personen
  • *

Deze ovenschotel met pasta, broccoli en brie is een makkelijk recept en een heerlijke combinatie!

Enchilada's met spinazie uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Lekkere vegetarische wraps uit de oven gevuld met romige spinazie en champignons gegratineerd met kaas uit de oven

Barbecue pulled jackfruit wraps
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • **

Een vegan variant van de pulled pork, gemaakt van jackfruit. In een wrap gevuld met mangosalsa, avocado en een knoflookdressing

Vegetarische paella
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijke goed gevulde paella met o.a. paprika, wortel en erwtjes in een heerlijke kruidige Spaanse saus

Bloemkool pizza schotel
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 3 personen
  • **

Heerlijke koolhydraatarme ovenschotel die grotendeels uit groenten bestaat aangevuld met pizzasaus en kaas

Pastaschelpen met spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 min oventijd
  • 2 personen
  • **

Vegetarische pastaschotel met grote pastaschelpen (conchiglioni) gevuld met ricotta en spinazie in een heerlijke tomatensaus

Vegan stoofvlees van jackfruit
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 30 min stomen
  • 4 personen
  • **

Een heerlijk vegan stoofvlees op basis van jackfruit, op smaak gebracht met onder andere laurier en kruidnagels. Lekker met wat frietjes en (vegan) mayonaise.