Tomaat

De tomaat is groentevrucht afkomstig van de tomatenplant. De rijpe vrucht kun je eten, is heel gezond en bevat veel vitaminen en de antioxidant lycopeen. De rest van de plant is giftig en behoort tot het geslacht nachtschade. Tomaatjes kunnen variëren van een bittere smaak tot een zoete smaak en zijn heerlijk in bijna alle gerechten.

Quinoa salade met cherrytomaatjes
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke voedzame salade op basis van quinoa met groenten en feta. Deze makkelijke salade is zowel lauwwarm als koud lekker.

Vegetarische tortellini ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 10 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Een heerlijke Italiaanse ovenschotel vol met groenten, een beetje pittig en met romige gesmolten mozzarella. En dat allemaal vanaf €2,64,- per persoon. Lekker toch?

Salmorejo (koude Spaanse soep)
  • Voorgerecht
  • 20 min + 1 uur koelen
  • 4-6 personen
  • *

Het romige zusje van de populaire gazpacho: salmorejo. Een heerlijke koude Spaanse soep uit Andalusië met verse rijpe tomaten.

Ontbijtburgers
  • Ontbijt
  • 20 min
  • 2 stuks
  • *

Met deze bagel burger heb je een heerlijk stevig ontbijt en begin je de dag goed. Ook leuk voor Vaderdag.

Panzanella
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijke frisse Italiaanse broodsalade met focaccia, tomaatjes, mozzarella en verse basilicum met een heerlijke makkelijke dressing.

Tomatensalade met burrata
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 2 borden
  • *

Serveer deze mooie Italiaanse salade van verschillende soorten tomaat met een bol zachte burrata en je bent in heaven!

Vegan club sandwich
  • Lunch
  • 15 min
  • 1 persoon
  • *

Een heerlijke vegan club sandwich met avocado en vegan mayonaise, kaas en kip.

Courgettesalade met feta
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Frisse salade van gegrilde courgette met tomaatjes, feta en een lekkere citroen-knoflook dressing.

Pizza calzone met tonijn
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • **

Zin in pizza calzone, maar mag het ietsje goedkoper? Dit budgetproof recept is makkelijk te maken en kost je ongeveer €3,20 per persoon.

Visstoof met paprika
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Een smaakvolle visstoof met lekker veel groenten in een tomatensaus zodat de vis lekker zacht wordt. Vanaf €1,77 per persoon maak je deze makkelijke maaltijd.

Spaghetti met krokante courgette
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 25 min oventijd
  • 2 personen
  • **

Een heerlijke pasta met tomatensaus en knapperige stukjes courgette in een laagje Parmezaanse kaas en geraspte mozzarella.

Tagliatelle met romige pesto
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Supermakkelijk en snel receptje in 15 minuten van tagliatelle pasta in een romige pestosaus met courgette en tomaatjes.

Turkse pide met gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 4 stuks
  • **

Makkelijk en snel recept voor heerlijke Turkse broodjes gevuld met een kruidig gehaktmengsel.

Portobello burger
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 stuks
  • *

Een gegrilde portobello met balsamico is ideaal als vegetarische vervanger op een burger, lekker vlezig van structuur en heerlijk van smaak.

Pizza met groene asperges en ricotta
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 20 min
  • 4 personen
  • **

Een heerlijke pizza met mooie contrasterende smaken zoals zoetzure citroen, romige ricotta, zoute ansjovis, zoete tomatensaus en natuurlijk gegrilde groene asperges.

Pasta pesto ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 25 min oventijd
  • 3-4 personen
  • **

Lekkere en makkelijke pastaschotel met pesto, courgette, tomaatjes en mozzarella uit de oven. In 35 minuten voorbereid om in de oven te gaan.

Glutenvrije pasta met cherry tomaatjes
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 min
  • 2 personen
  • **

Glutenvrij koken hoeft niet moeilijk te zijn. Met glutenvrije fusilli zet je in 20 minuten deze heerlijke tomatenpasta op tafel.

Ziti al forno met gehaktballetjes
  • Hoofdgerecht
  • 50 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Deze Italiaanse pastaschotel met zelfgemaakte gehaktballetjes in tomatensaus en lekker veel mozzarella is ultiem genieten.

Gegrilde asperges met Parmezaanse kaas
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Een heerlijke combinatie van witte asperges van de grill geserveerd op Italiaanse wijze met Parmezaanse kaas en gedroogde tomaatjes.

Pastasalade met tonijn
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Makkelijke salade met pasta en tonijn uit blik met een Italiaanse twist van pesto en basilicum

Chili sin carne
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 6 personen
  • *

De heerlijke vegetarische variant op de chili con carne. Een lekker Mexicaans gerecht zonder vlees maar met lekker veel groenten in een kruidige saus. Je maakt hem al vanaf €1,70 per persoon.

Open lasagne met spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • **

Steel de show aan tafel en serveer deze mooie open lasagne met tomatensaus, ricotta en verse spinazie.

Griekse panzanella salade
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 3-4 personen
  • *

Panzanella is een Italiaanse broodsalade, maar ook heel lekker op Griekse wijze met feta en geroosterde paprika's.

Vaderdag ontbijt: brood met ei
  • Ontbijt
  • 20 min
  • 1 portie
  • *

Met dit vaderdagontbijt van gebakken brood met ei, tomatensalsa en bacon begint je papa de dag goed.