Tomaat recepten

Tomaat recepten

De tomaat is een groentevrucht afkomstig van de tomatenplant. De rijpe vrucht kun je eten, is heel gezond en bevat veel vitaminen en antioxidanten. Met tomaatjes kun je zo veel lekkers maken, verwerk tomaten in pasta’s, sauzen, salades en nog veel meer. Vind hier de lekkerste recepten met tomaat.

Zelfgemaakte tonijnburgers
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 10 min
  • 2 stuks
  • *

Dit recept is voor heerlijke tonijnburgers. Zelfgemaakt met tonijn uit blik. Bak ze goudbruin en serveer op een broodje met sriracha mayonaise, rucola, tomaat en avocado. Smakelijk!

Panzanella met groene asperges
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 3 personen
  • *

Deze broodsalade met gegrilde groene asperges en tomaatjes in een heerlijke frisse citroendressing is een lekker lentegerecht en ook ideaal om mee te nemen met een picknick.

Tajine met groenten
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min kooktijd
  • 5 porties
  • *

De Marokkaanse keuken heeft ontzettend veel bekende gerechten, waaronder de tajine. Deze variant met wortel, kikkererwten en aardappel maak je makkelijk zelf in je eigen keuken en is ook nog helemaal plantaardig.

Tortellini met verse spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Maak je volgende diner een hit met dit heerlijke tortellini en spinazie gerecht! Perfect gebakken spek en romige pestosaus. Geef je kookkunsten een boost met dit verrukkelijke Italiaans geïnspireerde gerecht: tortellini met verse spinazie. Kaasachtig, warm, vers en vol van smaak.

Club sandwich
  • Lunch recept
  • 15 min
  • 2 stuks
  • *

Deze klassieke club sandwich met getoast brood, kaas, kipfilet en tomaat is een echte topper. Het is een hartige sandwich die perfect is voor een stevige lunch of een lichte avondmaaltijd. Tip: probeer eens aioli in plaats van mayonaise

Broccoli stamppot
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Op zoek naar een snelle en gemakkelijke maaltijd die boordevol smaak zit? Probeer dit recept voor broccoli stamppot eens. Alles wat je nodig hebt is o.a. broccoli, aardappelen en kruiden om de perfecte combinatie van smaken te creëren. Lekker met wat krokante walnoten. 

Zalm spinazie lasagne
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Lekker recept voor zalm spinazie lasagne. Een makkelijke en verse lasagne met laagjes romige spinazie, plakjes tomaat en zalm, een heerlijke combinatie van pasta, groenten en vis.

Kruidige fajitas
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

TexMex tortilla wraps met kruidige kipreepjes (of vega stukjes) en paprika geserveerd met allerlei lekkere toppings zoals zure room, guacamole en tomaat.

Verse pizza margherita
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 15 min oventijd
  • 2 pizza's
  • *

Een simpele pizza kan zo lekker zijn. Zeker als je hem zelf maakt. Deze pizza margherita met tomatensaus en kaas is zo klaar en smaakt extra lekker.

Verse tortellini soep
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 6 personen
  • *

Goed gevulde maaltijdsoep met tortellini pasta, groenten in een romige tomatensaus met Italiaanse twist.

Pasta met gehakt en pesto
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke pasta pesto met gehakt, spinazie en tomaat. Lekker met mozzarella en pijnboompitjes. Super eenvoudig en snel te bereiden.

Omelet met avocado
  • Lunch recept
  • 15 min
  • 1 persoon
  • *

Deze lunch van omelet met avocado, pesto en tomaatjes is niet alleen gezond, maar ook erg smakelijk. Extra lekker met feta erbij.

Avocado pasta
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Maak zelf deze romige pasta op basis van avocadosaus met (vega)spekjes en tomaatjes. Een heerlijk en makkelijk pastagerecht.

Plaattaart met zoete aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Lekkere krokante plaattaart van bladerdeeg met plakjes zoete aardappel, geitenkaas en pecannoten. Een heerlijk combinatie.

Freekeh salade met aubergine
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Probeer eens iets nieuws en maak deze gezonde freekeh salade met aubergine uit het Midden Oosten

Zoete aardappel en broccoli van de bakplaat
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 30 min oventijd
  • 2 à 3 personen
  • *

Gezonde en voedzame baketray met kruidige stukken zoete aardappel, kikkererwten, broccoli, lekker en bovendien vegetarisch!

Butter paneer curry
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 3 personen
  • *

Een eiwitrijke, vegetarische curry vol met groenten zoals broccoli, doperwten en paprika en krokante blokjes gebakken paneer

Tomatentartaar met burrata
  • Voorgerecht
  • 35 min + 30 min marineren
  • 4 personen
  • *

Een feestelijk en heerlijk voorgerecht van gemarineerde tomatenblokjes met zachte burrata en krokante stukjes Parmezaan.

Borrelkrans voor kerst
  • Hapjes en snacks
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Gezellige kerstborrel op de planning? Maak dan deze feestelijke krans van rozemarijn met lekkere toppings. Ook leuk als voorafje bij het kerstdiner.

Gehaktballetjes uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 25 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Zelfgemaakte gehaktballetjes in tomatensaus met een italiaanse twist van mozzarella en basilicum uit de oven, lekker bij de pasta of wat brood.

Hartig Sinterklaas bladerdeeghapje
  • Hapjes en snacks
  • 10 min + 30 min oventijd
  • 10 stuks
  • *

Supermakkelijke hartige snack van bladerdeeg in de vorm van een letter S voor Sinterklaas. Lekker bij de borrel of bij een kom soep.

Risotto uit de oven met cherrytomaatjes
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Laat de oven zijn werk doen met deze heerlijke romige risotto met champignons en tomaatjes.

Pompoen chili
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 3 personen
  • *

Met dit heerlijke chili pannetje van o.a. pompoen, paprika en bonen in een kruidige Tex Mex saus krijg je stiekem best veel groenten binnen.

Gevulde portobello in tomatensaus
  • Bijgerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Een overheerlijk ovengerecht met portobello´s gevuld met ricotta en paprika en gegratineerd met kaas. Lekker met wat verse peterselie eroverheen.