Ga naar de inhoud
Nacho ovenschotel

Nacho ovenschotel

Een echte guilty pleasure: Mexicaanse nacho ovenschotel. Gemaakt van nacho's met gehakt en gegratineerd met kaas. Met een kruidig gehaktmengsel en een romige topping van zure room. Jum!

25 M + 10 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 150 gr nacho’s
  • 300 gr gehakt
  • handje geraspte kaas
  • 1 bosui
  • 1 eetlepel Mexicaanse kruiden ( zelfgemaakt )
  • 1 paprika
  • 125 ml zure room
  • 1 tomaat
  • 1 klein blikje maïs
  • 1 jalapeño peper ( naar smaak )
  • Koriander of peterselie

Benodigdheden

  • Ovenschaal

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Rul het gehakt rul in een pan. Voeg de Mexicaanse kruiden toe. Snijd de paprika in blokjes en bak een paar minuutjes mee met het gehakt. Laat de mais uitlekken en hak de bosui in ringetjes en voeg beide toe aan het gehakt. Snijd de tomaat in kleine blokjes en voeg ook toe aan het gehaktmengsel.


    Nachos met gehakt Nachos met gehakt Nachos met gehakt
  2. Verdeel ongeveer de helft van het Mexicaanse gehaktmengsel over de bodem van een ovenschaal. Dek af met de nacho’s. Verdeel hier overheen de rest van het gehaktmengsel. Schep hier de zure room op en garneer met wat ringetjes jalapeno peper. Bestrooi de nacho ovenschotel met kaas en gratineer 10 minuten in de oven. Garneer voor het serveren met wat koriander of peterselie.


  3. Tip: deze ovenschotel is lekker als hoofdgerecht met bijvoorbeeld wat rijst (2 personen) of als snack (4 personen).