Pasta rode saus
Dit eenvoudige recept voor pasta met rode saus vind ik perfect als ik zin heb in lekker comfortfood, maar niet te lang in de keuken wil staan. De combinatie van tomatensaus, knoflook en paprika is altijd goed, en met wat Parmezaanse kaas erbij maak je het helemaal af. Dat lust toch iedereen wel?
20 M
Ingrediënten
Voor personen
-
150 gr pasta
-
400 ml tomatensaus
-
1 ui
-
2 teentjes knoflook
-
1 handje verse basilicum
-
1 paprika
-
1 theelepel Italiaanse kruiden
-
chili naar smaak ( optioneel )
-
1 handje Parmezaanse kaas
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in een pan met gezouten water. Giet af en zet opzij.
-
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika in kleine blokjes.
-
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook aan tot ze zacht zijn. Voeg daarna de paprika toe en bak deze een paar minuten mee. Roer de Italiaanse kruiden en eventueel de chili erdoor
-
Giet de tomatensaus in de pan en laat de saus een paar minuten zachtjes pruttelen.
-
Hak de verse basilicum grof en roer dit door de saus vlak voordat je de saus van het vuur haalt.
-
Meng de gekookte pasta door de saus en serveer met geraspte Parmezaanse kaas eroverheen.
-
Tip: voeg wat (vega) gehakt toe voor een soort bolognesesaus.
Je kunt dit gerecht tot twee dagen in de koelkast bewaren in een luchtdichte container. Verwarm het opnieuw in een pan of magnetron.
Heeft het gesmaakt?
1 stem
Ook lekker