Orzo ovenschotel

Een heerlijke ovenschotel met orzo, tomaat, courgette en paprika. Lekker gekruid en met geraspte Parmezaanse kaas bovenop. Je hebt deze ovenschotel voor 4 personen al in 25 minuten in de oven staan.

Hoofdgerecht 25 min + 25 min oventijd

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden hetelucht.

  2. Verhit een beetje olie in een grote (ovenvaste) pan. Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.

  3. Voeg de courgette en puntpaprika toe en bak deze een paar minuten mee.

  4. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door. Bak dit een minuutje mee zodat de puree kan ontzuren.

  5. Voeg de oregano, orzo, tomatenblokjes en groentebouillon toe. Roer alles goed door elkaar. Als je van een beetje pit houdt, kun je nu ook een snufje chili toevoegen.

  6. Breng het mengsel aan de kook en laat het een paar minuten sudderen.

  7. Zet de pan in de voorverwarmde oven of giet het orzo-mengsel in een ovenschaal. Bak gedurende 20 minuten.

  8. Haal de ovenschotel uit de oven en roer een keer door. Voeg de helft van de kaas toe en roer er doorheen. Strooi de rest van de geraspte Parmezaanse kaas erover. Zet de schotel nog 5 minuten terug in de oven, of totdat de kaas gesmolten en goudbruin is. Proef of de orzo goed gaar is.

  9. Haal de ovenschotel uit de oven en laat het een paar minuten afkoelen.

  10. Garneer met verse basilicumblaadjes voordat je het serveert.

  11. Tip: Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.

Heeft het gesmaakt?
174 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!