Ga naar de inhoud
Pasta met geroosterde bloemkool

Pasta met geroosterde bloemkool

Geniet van deze heerlijke pasta met geroosterde bloemkool die je in 30 minuutjes op tafel hebt staan. De bloemkool kruid je lekker en de oven doet de rest van het werk. Met een romige saus en geroosterde stukjes walnoot.

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediƫnten

Voor personen

  • 300 gr penne
  • 800 gr bloemkool
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • chili naar smaak
  • 125 gr walnoten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 100 gr Parmezaanse kaas
  • 1 handvol peterselie
  • 200 ml room
  • 125 gr erwtjes

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.


  2. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en meng deze met olijfolie, komijn, paprikapoeder en chili naar smaak. Verdeel de bloemkool over een bakplaat en rooster in de oven voor ongeveer 20-25 minuten, tot de roosjes goudbruin en gaar zijn.


  3. Kook de penne of andere pasta volgens de instructies op de verpakking. Bewaar een kopje van het kookvocht en giet de rest af.


  4. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit een beetje olijfolie in een grote pan en bak de ui en knoflook tot ze zacht en glazig zijn.


  5. Voeg de erwtjes toe bak even mee. Voeg de room toe en laat kort sudderen.


  6. Voeg de gekookte penne en eventueel een scheutje van het bewaarde kookvocht toe aan de pan met de roomsaus. Roer goed door zodat alles goed gemengd is.


    Pasta met geroosterde bloemkool stap 1 Pasta met geroosterde bloemkool stap 2 Pasta met geroosterde bloemkool stap 3
  7. Haal de bloemkool uit de oven en schep voorzichtig door de pasta.


  8. Hak de peterselie fijn en rasp de Parmezaanse kaas. Roer de helft van de kaas en de peterselie door de pasta en bloemkool.


    Pasta met geroosterde bloemkool stap 4 Pasta met geroosterde bloemkool stap 5 Pasta met geroosterde bloemkool stap 6
  9. Hak de walnoten fijn en rooster ze in een droge koekenpan tot ze lichtbruin zijn. Zet zolang even apart.


  10. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de geroosterde walnoten en de rest van de peterselie en geraspte Parmezaanse kaas.


  11. Tip: bewaar de pasta in een afgesloten bakje in de koelkast en consumeer binnen 2 dagen. Voor het serveren opnieuw opwarmen in een pan of magnetron.