2 x mozzarella hapjes

Super feestelijke hapjes met mozzarella en gerookte zalm of parmaham die binnen 10 minuten op tafel staan!

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: hapjes

Bereiding

 Neem de plakken gerookte zalm en snijd de drie plakken ieder in drie lange repen. Neem een mozzarella bolletje en rol er 1 lange reep gerookte zalm omheen. Leg dit bolletje met zalm op een plak komkommer en prik de prikker erin. Strooi een beetje zwart sesamzaad over de zalm.

 Herhaal dit met de helft van de mozzarella balletjes. Snijd de plakken parmaham ieder in drie lange repen en rol de overige bolletjes mozzarella er in. Halveer de cherrytomaat, leg deze boven de ingerolde balletjes en prik de prikker er doorheen. Verdeel hierover de gehakte pistachenootjes.

 Tip: Gebruik sandwich plakken gerookte zalm voor rechte plakken die makkelijk in 3 repen te snijden zijn.

 Dit recept is gemaakt door Jaimy

94 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.