Ga naar de inhoud
croutons maken (3 varianten)

croutons maken (3 varianten)

Hoe maak je croutons? Hartstikke makkelijk en ideaal als je nog brood over hebt. En zeg eens eerlijk: wat is er lekkerder dan verse croutons?

5 M + 10 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor portie

Basisingrediënten croutons

  • 4 eetlepels olijfolie
  • Klontje ongezouten roomboter ( optioneel )
  • 2 sneetjes brood
  • 2 theelepels gedroogde kruiden naar keuze ( zoals Italiaanse kruiden )
  • Zout en peper

Kaas-ui croutons

  • 1 x basisingrediënten croutons
  • 20 gram geraspte kaas
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 teentje knoflook ( fijngesneden )

Knoflookcroutons met rozemarijn

  • 1 x basisingrediënten croutons
  • 2 takjes Verse rozemarijn
  • 1 teentje knoflook ( fijngesneden )

Croutons met pesto

  • 1 x basisingrediënten croutons
  • 4 eetlepels pesto

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd het brood in kleine blokjes.


  2. Voeg de blokjes brood toe aan de pan.


  3. Bestrooi met de gedroogde kruiden en zout en peper.


  4. Voeg eventueel de ingrediënten toe uit de andere crouton opties.


  5. Bak de croutons totdat ze aan alle kanten goudkleurig zijn.


  6. Lekker in de soep of op een salade.


  7. Tips: Snijd de croutons ook eens in lange reepjes, dan kun je ze gebruiken op een borrelplank om in lekkere dipjes te dippen.


  8. Je kunt de croutons ook makkelijk in de oven bakken op 180° graden. Meng dan bij voorbaat het brood met de ingrediënten en bak ze ongeveer een kwartiertje en roer halverwege door.


  9. Leg de knoflookteentjes in een stukje aluminiumfolie en giet er een klein beetje olijfolie in. Leg ze voor minstens 20 minuten in de oven 180° graden op totdat ze lekker zacht zijn geworden en meng vervolgens door de ingrediënten voordat je de croutons bakt.