croutons maken (3 varianten)
Hoe maak je croutons? Hartstikke makkelijk en ideaal als je nog brood over hebt. En zeg eens eerlijk: wat is er lekkerder dan verse croutons?
5 M + 10 M
Ingrediënten
Voor portie
Basisingrediënten croutons
-
4 eetlepels olijfolie
-
Klontje ongezouten roomboter ( optioneel )
-
2 sneetjes brood
-
2 theelepels gedroogde kruiden naar keuze ( zoals Italiaanse kruiden )
-
Zout en peper
Kaas-ui croutons
-
1 x basisingrediënten croutons
-
20 gram geraspte kaas
-
1 theelepel uienpoeder
-
1 teentje knoflook ( fijngesneden )
Knoflookcroutons met rozemarijn
-
1 x basisingrediënten croutons
-
2 takjes Verse rozemarijn
-
1 teentje knoflook ( fijngesneden )
Croutons met pesto
-
1 x basisingrediënten croutons
-
4 eetlepels pesto
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snijd het brood in kleine blokjes.
-
Voeg de blokjes brood toe aan de pan.
-
Bestrooi met de gedroogde kruiden en zout en peper.
-
Voeg eventueel de ingrediënten toe uit de andere crouton opties.
-
Bak de croutons totdat ze aan alle kanten goudkleurig zijn.
-
Lekker in de soep of op een salade.
-
Tips: Snijd de croutons ook eens in lange reepjes, dan kun je ze gebruiken op een borrelplank om in lekkere dipjes te dippen.
-
Je kunt de croutons ook makkelijk in de oven bakken op 180° graden. Meng dan bij voorbaat het brood met de ingrediënten en bak ze ongeveer een kwartiertje en roer halverwege door.
-
Leg de knoflookteentjes in een stukje aluminiumfolie en giet er een klein beetje olijfolie in. Leg ze voor minstens 20 minuten in de oven 180° graden op totdat ze lekker zacht zijn geworden en meng vervolgens door de ingrediënten voordat je de croutons bakt.
Heeft het gesmaakt?
16 stemmen
Ook lekker