croutons maken (3 varianten)

Hoe maak je croutons? Hartstikke makkelijk en ideaal als je nog brood over hebt. En zeg eens eerlijk: wat is er lekkerder dan verse croutons?

5 min + 10 min

ingrediënten

voor 1 portie

Basisingrediënten croutons

Kaas-ui croutons

Knoflookcroutons met rozemarijn

Croutons met pesto

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd het brood in kleine blokjes.

  2. Voeg de blokjes brood toe aan de pan.

  3. Bestrooi met de gedroogde kruiden en zout en peper.

  4. Voeg eventueel de ingrediënten toe uit de andere crouton opties.

  5. Bak de croutons totdat ze aan alle kanten goudkleurig zijn.

  6. Lekker in de soep of op een salade.

  7. Tips: Snijd de croutons ook eens in lange reepjes, dan kun je ze gebruiken op een borrelplank om in lekkere dipjes te dippen.

  8. Je kunt de croutons ook makkelijk in de oven bakken op 180° graden. Meng dan bij voorbaat het brood met de ingrediënten en bak ze ongeveer een kwartiertje en roer halverwege door.

  9. Leg de knoflookteentjes in een stukje aluminiumfolie en giet er een klein beetje olijfolie in. Leg ze voor minstens 20 minuten in de oven 180° graden op totdat ze lekker zacht zijn geworden en meng vervolgens door de ingrediënten voordat je de croutons bakt.

Heeft het gesmaakt?
14 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Charlotte

Mijn recepten zijn zo veel mogelijk met ingrediënten uit het seizoen, want dan zijn ze het lekkerst. Ook motiveer ik je om wat vaker lokale producten te kopen en geef ik tips hoe je minder voedsel en afval kunt verspillen.