Ga naar de inhoud
croutons maken (3 varianten)

croutons maken (3 varianten)

Hoe maak je croutons? Hartstikke makkelijk en ideaal als je nog brood over hebt. En zeg eens eerlijk: wat is er lekkerder dan verse croutons?

5 M + 10 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediƫnten

Voor portie

Basisingrediƫnten croutons

  • 4 eetlepels olijfolie
  • Klontje ongezouten roomboter ( optioneel )
  • 2 sneetjes brood
  • 2 theelepels gedroogde kruiden naar keuze ( zoals Italiaanse kruiden )
  • Zout en peper

Kaas-ui croutons

  • 1 x basisingrediĆ«nten croutons
  • 20 gram geraspte kaas
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 teentje knoflook ( fijngesneden )

Knoflookcroutons met rozemarijn

  • 1 x basisingrediĆ«nten croutons
  • 2 takjes Verse rozemarijn
  • 1 teentje knoflook ( fijngesneden )

Croutons met pesto

  • 1 x basisingrediĆ«nten croutons
  • 4 eetlepels pesto

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd het brood in kleine blokjes.


  2. Voeg de blokjes brood toe aan de pan.


  3. Bestrooi met de gedroogde kruiden en zout en peper.


  4. Voeg eventueel de ingrediƫnten toe uit de andere crouton opties.


  5. Bak de croutons totdat ze aan alle kanten goudkleurig zijn.


  6. Lekker in de soep of op een salade.


  7. Tips: Snijd de croutons ook eens in lange reepjes, dan kun je ze gebruiken op een borrelplank om in lekkere dipjes te dippen.


  8. Je kunt de croutons ook makkelijk in de oven bakken op 180Ā° graden. Meng dan bij voorbaat het brood met de ingrediĆ«nten en bak ze ongeveer een kwartiertje en roer halverwege door.


  9. Leg de knoflookteentjes in een stukje aluminiumfolie en giet er een klein beetje olijfolie in. Leg ze voor minstens 20 minuten in de oven 180Ā° graden op totdat ze lekker zacht zijn geworden en meng vervolgens door de ingrediĆ«nten voordat je de croutons bakt.