Aardappel roerbak met worst
Makkelijk en snel eenpansgerecht met aardappeltjes, worst en lekker veel groenten
45 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
270 gr worstjes ( gekruide )
-
600 gr aardappelpartjes of schijfjes
-
2 paprika's
-
250 gr cherrytomaatjes
-
150 gr maĆÆs uit blik
-
1 ui
-
1 teentje knoflook
-
2 theelepel paprikapoeder
-
Scheutje olijfolie
-
peper en zout
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snijd de worstjes in stukken. Bak in een wokpan of hapjespan in een klein beetje olijfolie rondom bruin. Haal ze uit de pan en zet apart. Hak de ui en knoflook fijn en fruit ze in dezelfde pan in het vet van de worstjes. Voeg de aardappeltjes toe en bak al een omscheppend een minuut of 12.
-
Je kunt ze ook kort voorverwarmen in de magnetron of een paar min koken in een pan water zodat ze sneller gaar zijn. Snijd de paprika in stukjes en voeg toe aan de aardappeltjes. Breng het gerecht op smaak met flink wat peper, zout en paprikapoeder. Voeg de laatste 2 minuten de cherrytomaatjes en de uitgelekte maĆÆs toe.
Heeft het gesmaakt?
57 stemmen
Ook lekker