Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Aardappel roerbak met worst

Makkelijk en snel eenpansgerecht met aardappeltjes, worst en lekker veel groenten

Ingredienten
270 gr (gekruide) worstjes € 3,00
600 gr aardappelpartjes of schijfjes € 0,95
2 paprika’s € 1,58
250 gr cherrytomaatjes € 0,99
150 gr maïs uit blik € 0,92
1 ui € 0,10
 
In huis:
1 teentje knoflook
1 a 2 theelepel paprikapoeder
Scheutje olijfolie
Peper en zout
 
Bereiding
Snijd de worstjes in stukken bak in een wokpan of hapjespan in een klein beetje olijfolie rondom bruin. Haal ze uit de pan en zet apart. Hak de ui en knoflook fijn en fruit ze in dezelfde pan in het vet van de worstjes. Voeg de aardappeltjes toe en bak al een omscheppend een minuut of 12.
 
roerbak met worst 01
roerbak met worst 01
roerbak met worst 01
Je kunt ze ook kort voorverwarmen in de magnetron of een paar min koken in een pan water zodat ze sneller gaar zijn. Snijd de paprika in stukjes en voeg toe aan de aardappeltjes. Breng het gerecht op smaak met flink wat peper, zout en paprikapoeder. Voeg de laatste 2 minuten de cherrytomaatjes en de uitgelekte maïs toe.
 
roerbak met worst 01
roerbak met worst 01
roerbak met worst 01
 

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×