Aardbeien yoghurt met granola in een glaasje
Heerlijk ontbijtje van zelfgemaakte aardbeienyoghurt met een laagje krokante granola en witte chocolade
10 M
Ingrediënten
Voor stuks
-
75 gr aardbeien
-
75 gr frambozen
-
4 eetlepels granola
-
150 ml Griekse yoghurt
-
1 banaan
-
3 eetlepels poedersuiker
-
2 blokjes witte chocolade
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Prak de aardbeien en frambozen fijn met een vork of in een keukenmachine (bewaar er ook voor de garnering). Schep het fruit door de yoghurt samen met de poedersuiker. Meng niet te lang. Verdeel het mengsel over de glaasjes.
-
Snijd de banaan in plakjes en hak de witte chocolade fijn. Verdeel de plakjes banaan over de yoghurt. Schep hier de granola op en bestrooi met de witte chocolade en garneer met een aardbei of framboos.
-
Serveer de zelfgemaakte aardbeien yoghurt in een glaasje direct anders wordt de granola zacht. Wel kun je de aardbeienyoghurt al van te voren voorbereiden en in de koelkast bewaren.
-
Tip: maak ook eens je granola zelf, vaak lekkerder en gezonder!
Heeft het gesmaakt?
23 stemmen
Ook lekker