Ga naar de inhoud
Aardbeien yoghurt met granola in een glaasje

Aardbeien yoghurt met granola in een glaasje

Heerlijk ontbijtje van zelfgemaakte aardbeienyoghurt met een laagje krokante granola en witte chocolade

10 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 75 gr aardbeien
  • 75 gr frambozen
  • 4 eetlepels granola
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 1 banaan
  • 3 eetlepels poedersuiker
  • 2 blokjes witte chocolade

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Prak de aardbeien en frambozen fijn met een vork of in een keukenmachine (bewaar er ook voor de garnering). Schep het fruit door de yoghurt samen met de poedersuiker. Meng niet te lang. Verdeel het mengsel over de glaasjes.


  2. Snijd de banaan in plakjes en hak de witte chocolade fijn. Verdeel de plakjes banaan over de yoghurt. Schep hier de granola op en bestrooi met de witte chocolade en garneer met een aardbei of framboos.


  3. Serveer de zelfgemaakte aardbeien yoghurt in een glaasje direct anders wordt de granola zacht. Wel kun je de aardbeienyoghurt al van te voren voorbereiden en in de koelkast bewaren.


  4. Tip: maak ook eens je granola zelf, vaak lekkerder en gezonder!