Aardbeien yoghurt met granola in een glaasje

Heerlijk ontbijtje van zelfgemaakte aardbeienyoghurt met een laagje krokante granola en witte chocolade

Ontbijt recept 10 min

ingrediënten

voor 2 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Prak de aardbeien en frambozen fijn met een vork of in een keukenmachine (bewaar er ook voor de garnering). Schep het fruit door de yoghurt samen met de poedersuiker. Meng niet te lang. Verdeel het mengsel over de glaasjes.

  2. Snijd de banaan in plakjes en hak de witte chocolade fijn. Verdeel de plakjes banaan over de yoghurt. Schep hier de granola op en bestrooi met de witte chocolade en garneer met een aardbei of framboos.

  3. Serveer de zelfgemaakte aardbeien yoghurt in een glaasje direct anders wordt de granola zacht. Wel kun je de aardbeienyoghurt al van te voren voorbereiden en in de koelkast bewaren.

  4. Tip: maak ook eens je granola zelf, vaak lekkerder en gezonder!

Heeft het gesmaakt?
20 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!